fbpx

За три дні 14 прикарпатців здали незареєстровану зброю

Суспільство 19:15, 03.10, 2017

В період з 1 по 31 жовтня 2017 року проводиться місячник добровільної здачі вогнепальної зброї та боєприпасів. Добровільно здана зброя у рамках місячника звільняє громадян, які незаконно її зберігали, від адміністративної та кримінальної відповідальності.

Так, вчора до працівників дозвільної системи поліції Івано-Франківщини звернулося 14 громадян, які добровільно здали зброю, інформує Сектор комунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

Так, у поліцію звернувся 51-річний мешканець одного із сіл Долинського району та добровільно здав мисливську двоствольну гладкоствольну рушницю марки "ТОЗ-34 Р". А двоє мешканців Коломийського району принесли та здали два газових револьвери марки "UMAREX" та "ERMA 75" для подальшого знищення.

Дізнавшись, що проводиться місячник добровільної здачі зброї, 33-річний мешканець Рожнятівщини приніс у поліцію мисливську гладкоствольну рушницю марки "МЦ 2112", яка належала його покійному дідусеві, а житель Галицького району побажав здати рушницю марки "ІЖ-58", яка належала його тестю, з метою подальшої реєстрації на своє ім'я.

Усі предмети правоохоронці вилучили та направили на проведення експертизи.

Поліція звертає увагу, якщо громадяни добровільно здали до підрозділів Національної поліції України мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому вони мають можливість, після оформлення відповідних документів, зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах. Необхідно врахувати, що пристрій вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії, реєструється у випадках і в порядку, передбаченому законодавством України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: