fbpx

За три місяці понад півсотні прикарпатців перехворіли кором

Здоров'я 20:44, 09.12, 2016

В Івано-Франківській області за останні три місяці 2016 року зареєстровано вже 56 випадків захворювання на кір (а в попередні роки реєструвалися лише поодинокі випадки цього захворювання), з них 34 випадки лабораторно підтверджені вірусологічною лабораторією ДУ "Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України".

Серед захворілих переважають діти до 15 років, що становить 69,6% (39 випадків), із них 35,8% дітей не вакциновані. 

Вакцинація – найбільш ефективний метод попередження захворювання, оскільки заходи щодо локалізації джерела інфекції і переривання шляху передачі не завжди ефективні, асприйнятливість людини до кору дуже висока. Вакцинація проти кору проводиться в два етапи: перша вакцинація виконується дітям у віці 12 місяців, ревакцинація – у шість років. Варто відзначити, що в результаті активної імунізації в організмі формується імунітет, достатній для захисту від кору протягом декількох десятків років.

Всесвітня організація охорони здоров’я прогнозує епідемію кору в Україні на наступний рік. Причиною цього стане низький рівень вакцинації.

В Україні епідеміологічний нагляд за кором та краснухою включає в себе постійне спостереження за епідемічним процесом та моніторинг стану захворюваності. У 2016 році відмічається ріст захворюваності на кір в Івано-Франківській, Одеській, Київській, Львівській та Чернівецькій областях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: