fbpx

За тисячу гривень 96-річна жінка випросила собі життя у нічного грабіжника. ФОТО

Суспільство 11:43, 09.07, 2018

Близько 2-ї години ночі 7 липня в одному із сіл Богородчанського району грабіжник проник до помешкання літньої жінки. Зв'язавши її кабелем від радіо, вимагав віддати усі грошові заощадження.

Невідомий, вийнявши скляну шибку в дверях, відчинив защіпку і проник до будинку самотньої пенсіонерки, інформує Сектор комунікації поліції в Івано-Франківській області.

Про подію до поліції близько 6-ї години повідомив сусід, який опікується нею. Працівники поліції провели відповідні заходи та встановили причетність до злочину місцевого 68-річного мешканця.

Як пояснив зловмисник, він хотів заволодіти коштами старенької, яка, як сподівався, зберігає їх вдома, заощадивши немало на "чорний" день. Проте потерпіла гроші віддає сусідові. Обшукавши у хаті кожний закуток і не знайшовши заощаджень, взяв гаманець з 1000 гривень, які бабуся добровільно йому віддала і просила не забирати їй життя, бо й так недовго їй залишилося.

Щодо особи грабіжника, то чоловік нажив собі недоброї слави серед людей, частенько прикладаючись до чарки. На крадені гроші чоловік вранці накупив випивки та харчів і пішов на місцевий ставок відпочивати, де його й викрили правоохоронці.

Дії зловмисника кваліфіковано як вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Грабіжника на підставі обґрунтованих доказів причетності до злочину слідчі затримали у порядку ст. 208 КПК України та після оголошення підозри оберуть міру запобіжного заходу.

У вчиненому зловмисник зізнався. За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: