fbpx

За волю активіста Бурцева – 105 тисяч гривень застави

Політика 08:18, 01.03, 2018

В Мостиському райсуді Львова завершилось судове засіданя у справі активіста партії "РУХ НОВИХ СИЛ", іванофранківця Олександра Бурцева. Він 5 місяців просидів в ув’язненні за зустріч на кордоні Михайла Саакашвілі.

Суддя Юрій Білоус відмовився повертати обвинувальний акт до прокуратури, як про це  клопотала адвокат Олександра Бурцева Валерія Коломієць. Натомість виніс рішення про продовження тримання Бурцева під вартою на 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі 105 тисяч гривень. 

"Олександр нарешті завтра чи післязавтра буде на волі. Це справедливе рішення. Суд нарешті зрозумів, що Бурцеву висувають не ті обвинувачення, через які він може перебувати під вартою. Адже неспівмірно тримати особу кілька місяців в ув'язненні за нібито нанесення ушкоджень. Я кажу "нібито", адже суд наразі навіть не перейшов до з’ясування обставин. Однак суддя міг визначити і меншу суму застави",  прокоментувала суддівське рішення адвокат Валерія Коломієць.

Уже 13 березня справу активіста "РУХУ НОВИХ СИЛ" Олександра Бурцева почнуть слухати по суті. На засіданні прокурор зачитає обвинувальний акт.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: