fbpx

За "звільнення" онука бабуся заплатила шахраям 14 тисяч гривень

Суспільство 15:17, 22.12, 2016

Шахрай, який представився працівником поліції, вимагав у жительки Коломиї гроші за уникнення кримінальної відповідальності її онуком, який нібито вчинив ДТП.

Це типовий випадок, коли аферисти знаходять довірливих жителів, телефонують їм і виманюють гроші, йдеться на сайті ГУНП в області.

Цього разу шахраї обвели круг пальця 83-річну жительку Коломиї. Невідомий зателефонував бабусі і представився працівником поліції.

Псевдоправоохоронець сказав пенсіонерці, що її онук доставлений до поліції за нібито вчинене ним ДТП. Втім, таку "проблему" шахрай обіцяв вирішити за грошову винагороду. Для цього вказав рахунок, на який потрібно було перерахувати гроші.

Звісно, бабуся була готова віддати останнє, аби врятувати онука. Тож і перерахувала беззастережно 14 тисяч гривень, тобто усі гроші, які заощадила. За деякий час старенька зателефонувала своїм рідним і, на свій подив і жах, зрозуміла, що її жорстоко обдурили шахраї.

З цим повідомленням вона звернулася до поліції. Відповідна інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: