fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Забудовник, що викупив територію "Арматурного заводу", викидає на вулицю собак – франківців просять забрати песиків. ФОТО

Забудовник, що викупив територію "Арматурного заводу", викидає на вулицю собак – франківців просять забрати песиків. ФОТО

Суспільство 10:40, 11.07, 2018

Десять собак, які працювали разом з охоронцями на "Арматурному заводі" в Івано-Франківську і жили на території підприємства, можуть стати бездомними.

З постом про допомогу у непростій ситуації до франківців звернувся "Дім Сірка". Йдеться про 10 собак – 8 кобелів і двох "дівчаток". 

"Допоможіть хто чим може! Зараз вирішується доля 10 життів! У нас є тиждень часу, а далі вони усі опиняться на вулиці, де більшість не зможе самостійно вижити! Закривається "Арматурний завод", і всі собаки, які роками служили та були вірними людям, залишаються непотрібними та будуть випущені на вулиці міста. 

Сьогодні були там та знайомились з кожною собакою. Усі сидять на ланцах, шукаємо будь-які варіанти, головне – любити та годувати! У кожного з них за спиною роки собачої служби, які були віддані намарно, ніхто цього не оцінив. Дивишся у ці очі і розумієш, що вони відчувають, сидячи за колючим дротом. 

Вони безпомічні, як і ми у цій ситуації. Можливо, комусь припали до душі очі якоїсь собачки, дзвоніть, 0992075179", – написала Іра Реуца. 

Як повідомила КУРСу керівник організації "Дім Сірка" Наталія Когут, до них звернувся директор охорони "Арматурного заводу". "Дзвонив, що їм дали тиждень і щоби ми або забрали собак, або допомогли їх прилаштувати, – розповідає Наталія. – Раніше утримання тварин фінансували як частину охоронної служби. Тепер вже ні, бо територію викупили, туди вже зовсім скоро заїде будівельна бригада. Їм собаки не потрібні. У псів є їжа максимум на два тижні. Для нас взяти їх на утримання в притулок – непосильна ноша". 

Щоби прогодувати цих 10 собак у притулку, потрібно від 10 тис. грн в місяць плюс щеплення і терапія від глистів. Таких грошей на нових мешканців у організації немає, так само як немає окремих кліток для кожної тварини. 

"Ми їздили фотографувати собак  вони всі, за винятком однієї, добрі, лижуть руки, звикли до людей, охоче комунікують. Але є тільки один 2-річний молодий кобель, решта псів  середнього віку, їм 6-7 років. Таких дуже складно прилаштувати", – зазначає Наталія. 

Наталія Когут каже, що усипляти тварин вони не беруться. І якщо не зможуть роздати, то справді стерилізують і змушені будуть випустити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: