fbpx

Загреба пояснив переваги підвищеного пішохідного переходу в центрі міста. ВІДЕО

Суспільство 13:15, 23.09, 2016

Громадський активіст та засновник ініціативи "Vision Zerо" Віктор Загреба на своїй сторінці у Фейсбуці пояснив переваги підвищеного пішохідного переходу по вулиці Сотника Мартинця в Івано-Франківську.

"Ukraine is changing! Івано-Франківськ, сьогодні. Так працює новий підвищений нерегульований перехід в історичному центрі міста", – пише Загреба.

Що це дає:

– зменшення дистанції переходу з 8 до 4 метрів  вища безпека людей і менше зупинок для автомобілів (не треба зупинятись, якщо пішохід ще не на переході)
– один рівень переходу з двома тротуарами  комфорт і повага для людей
– назавжди ліквідовано проблему поганої оглядовості через припарковані автомобілі (розширення тротуарів типу "антикишеня" + стовпчики)
– автомобілі змушені знизити швидкість до 20-30 км/год без удару на ходову частину і дискомфорту пасажирів (на відміну від т. зв."лежачих поліцейський")
– тактильна плитка для незрячих
– велосипедний переїзд.

"Замовник проекту: Департамент комунального господарства Івано-Франківська (начальник Mykhailo Smushak), автор проекту архітектор Andriy KomanЦе розумна інфраструктура світового рівня, designed and made in Ivano-Frankivsk, Ukraine",  додав Віктор Загреба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: