fbpx

Боєць АТО Вадим Савчак загинув від обстрілу із засідки – куля влучила просто в серце

Суспільство 15:02, 21.05, 2015

Як повідомили у військкоматі, на жаль, родина Вадима Савчака не зможе претендувати на державні соціальні гарантії, оскільки він був солдатом останнього добровольчого формування, яке ще не перейшло офіційно до складу ЗСУ чи МВС.

Учасник російсько-української війни на Донбасі вихідець із Бурштина Вадим Савчак загинув у на Луганщині, повідомили КУРС в обласному військкоматі.

19 травня в обідній час автомобіль, в якому перебував боєць, терористи обстріляли із засідки. Одна з куль влучила просто в серце Вадима, ще до шести – в живіт. Бронежелет не врятував.

У грудні минулого року молодий чоловік зголосився на війну добровольцем. З 8 січня 2015 року Вадим Савчак перебував у складі окремого батальйону ім. Джохара Дудаєва в підрозділі МГО "Козацтво Запорізьке".

"Це єдиний на даний час добровольчий підрозділ, який ще не пройшов повністю легалізацію в системі Збройних Сил України, – повідомив заступник обласного комісара Олег Мороз.  На жаль, його родина не зможе отримати передбачених державних виплат".

Тому наразі військкомат спільно з Галицькою РДА прийняв рішення матеріально допомагати родині власними силами. Вирішується питання транспортування і поховання загиблого.

У героя залишилася дружина і двоє маленьких дітей: синові три роки, доньці  лише три місяці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: