fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Франківський суд вп'яте не зміг провести підготовче засідання у справі туркмена, якого обвинувачують у вбивстві студентки

Франківський суд вп'яте не зміг провести підготовче засідання у справі туркмена, якого обвинувачують у вбивстві студентки

Суспільство 11:41, 12.02, 2018

Сьогодні в Івано-Франківському міському суді вп'яте намагалися провести підготовче засідання у справі Ельдара Астанова, якого підозрюють у вбивстві болгарської студентки.

Як повідомляв КУРС, 22 грудня суд не зміг провести підготовче засідання, оскільки у перекладача не було при собі необхідних документів. Ще раніше підготовче засідання відкладали через те, що обвинувачений змінив адвоката та суд призначив йому державного захисника.

Сьогодні захисник Астанова Петро Шкварок подав клопотання про відвід колегії суддів у складі Дмитра Руденка, Олесі Зеленко та Наталії Деркач.
 
Втім Ельдар Астанов заявив, що не погоджується із захисником та довіряє складу суду. На прохання Петра Шкварка суд оголосив перерву, аби захисник спитав у клієнта, чому він змінив свою думку.
 
Після перерви захисник сказав, що Астанов наполіг на відкликанні заяви про відвід. 
 
За словами прокурора Боровика, потерпілі не даному етапі слухання справи не бажають брати участь. Прокурор просив суд призначити справу про обвинувачення Ельдара Астанова за ч. 1 ст. 115 та ч. 1 ст. 309 до розгляду. Також прокурор подав клопотання про виклик свідків та просив продовжити запобіжний захід Астанову на 60 днів.
 
Адвокат Шкварок не заперечував проти призначення справи до розгляду. Але заявив, що проти продовження запобіжного заходу і вимагає негайного звільнення свого клієнта з-під варти.
 
"Запобіжний захід обирався, коли він (Ельдар Астанов) був підозрюваний, зараз він обвинувачений. Не можна продовжити те, чого немає", – сказав захисник і додав, що прокурор порушив процесуальний процес.
І додав, що з 7 січня Астанов незаконно перебуває під вартою.
Ельдар Астанов сказав суду, що не ознайомлений з матеріалами справи і не погоджується зі статтями, які йому інкримінують.
 
Через труднощі з перекладом перекладач не змогла достовірно перекладати юридичні терміни з російської на українську, суддя Руденко відклав засідання на 14 лютого. До цього часу прокурор має знайти фахового перекладача. 
 

Нагадаємо, болгарська студентка Дишлі Елі Зія зникла 31 травня цього року. Лише 6 червня про її зникнення повідомили в поліцію й оголосили в розшук. 12 червня тіло дівчини зі слідами насильницької смерті знайшли в Рогатинському районі в селі Світанок: труп поклали у валізу і втопили у ставку. Закопані речі жертви знайшли у Городенківському районі, звідки походить родина матері обвинуваченого. Ельдара Астанова поліція затримала того ж дня, коли знайшли тіло жертви

Івано-Франківський міський суд обрав для Астанова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Його адвокат просила змінити запобіжний захід на домашній арешт з електронним браслетом. Однак апеляційний суд залишив її скаргу без задоволення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: