fbpx

У Франківську велелюдною ходою вшанували захисників Донецького аеропорту. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 13:19, 21.01, 2018

Сьогодні минає третій рік з дня завершення оборони Донецького аеропорту українськими військовими. Українські "кіборги" протягом 242 днів героїчно тримали оборону ДАП і лише після повного його знищення бойовиками відійшли.

В Івано-Франківську захисників аеропорту пам'ятною ходою вшанували близько тисячі осіб. Учасники організованою колоною пройшли від кафедрального собору Святого Воскресіння, де проводилася Божественна літургія, до Меморіального скверу на вулиці Степана Бандери.

Вздовж "стометрівки" у пам'ять про загиблих захисників ДАП горіли лампадки.

У Меморіальному сквері відбулася панахида за бійцями, які загинули у боях за ДАП.

"Дуже приємно, що ми тут, що ми вшановуємо наших побратимів. Приємно, що на третю річницю долучилися небайдужі мешканці Івано-Франківська. Це особливо приємно родинам загиблих, вони бачать, що подвиг їхніх рідних не був марним", – сказав голова Міської асоціації учасників АТО Василь Андріїв.
 
Мама загиблого кіборга подякувала всім, хто долучився до ходи.
 
"Дуже приємно, що наших синів так вшановують. Дякую всі мешканцям міста за молитву. Я зворушена. Дуже тяжко на таких заходах, але вони потрібні нашій молоді, нам. Дякую", – сказала мама загиблого.

Завершилося вшанування захисників Донецького аеропорту у міжнародному аеропорту "Івано-Франківськ", де у рамках всеукраїнської акції на вшанування пам`яті захисників ДАП виступив військовий оркестр. 

Нагадаємо, військові дії поблизу Донецького аеропорту розпочались 26 травня 2014 року.

13 січня 2015 через обстріли терористів обвалилась Диспетчерська вежа аеропорту, яка стала символом його оборони. 19 січня бойовики підірвали другий поверх нового терміналу аеропорту, а 22 січня замінували будівлю і зруйнували її остаточно. Від неї залишився лише каркас. Внаслідок вибухів загинули більш як 50 українських "кіборгів".

21 січня 2015 року було прийнято рішення відвести українських військовослужбовців з нового терміналу – цей об’єкт був повністю зруйнований і не придатний для оборони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: