fbpx

Захист хабарника Басая просить суд переглянути міру покарання обвинуваченого

Суспільство 10:05, 03.06, 2016

2 червня відбулося перше засідання у справі колишнього директора Прикарпатського юридичного інституту національного університету "Одеська юридична академія" Віктора Басая.

У Долинському суді на засіданні були присутні потерпілі студенти, з яких вимагали хабар, прокурор, захисники колишнього директора Прикарпатського юридичного інституту та сам Віктор Басай, пише "Галицький кореспондент".

Представники підозрюваного у хабарництві професора наполягають на закритті кримінального провадження. Вони апелювали до того, що їхній підзахисний переніс два інфаркти міокарда, онкологічне захворювання печінки та лікувався від діабету в Греції.

До того ж вони згадали всі титули та звання, якими був нагороджений Віктор Басай. Також, поряд з медичними довідками та копіями дипломів, адвокати надали для ознайомлення суду позитивні характеристики з останнього місця роботи обвинуваченого.

"Всі документи засвідчують про те, що протягом останніх п’яти років Віктор Басай сильно хворів", – наголосив представник підозрюваного у хабарництві. У  зв’язку з цим захисники наполягають на перегляді міри покарання стосовно їхнього підзахисного. Наполягають, що злочин середньої тяжкості. Оскільки Віктор Басай є особою, яка вперше притягується до кримінальної відповідальності, за злочин легкої або середньої тяжкості може бути звільнена від відповідальності, адже на цей час підсудний перестав бути суспільно небезпечним.

Прокурор заявив, що надані медичні довідки не можуть слугувати виправданням у вчиненні кримінального правопорушення, а також не є підставами звільнення від кримінальної відповідальності.

Суд оголосив перерву до понеділка, 6-го червня. На наступному судовому засіданні стане відомо про те, чи буде задоволено клопотання адвокатів Басая, чи ні.

Як писав КУРС, 69-річого Віктора Басая затримали працівники військової прокуратури 9 грудня минулого року при отриманні неправомірної вигоди у двох студентів за допуск останніх до складання зимової сесії. Директор вишу отримав хабар у розмірі 7500 гривень і 300 доларів США.

Однак військова прокуратура передала справу до суду не за ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), а за ч. 2 статті 190 ККУ (шахрайство).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: