fbpx

"Захист російськомовних": у Росії допустили військове загострення на Донбасі

Суспільство 10:21, 14.09, 2017

Російський політтехнолог Станіслав Бєлковський заявив, що Кремль може піти на військове загострення на Донбасі через новий закон України "Про освіту".

Відповідну заяву було зроблено в інтерв'ю ТСН.

"Звичайно, це (закон "Про освіту".  Ред.) негативно сприймається (Росією.  Ред.). І це може послужити черговим приводом для якихось акцій щодо захисту російськомовного населення. Це може бути військове загострення, зокрема у вигляді походу на Маріуполь, викрадення людей та інше",  сказав він.

При цьому Бєлковський додав, що повномасштабної війни із застосуванням регулярних збройних сил РФ все одно не буде.

"Путін абсолютно комфортно себе відчуває у рамках логіки гібридної війни, він знайшов себе в ній. І він буде продовжувати діяти методами гібридної війни не тільки тут, в Україні, а й на різних напрямках настільки, наскільки він буде вважати це за доцільне. Оскільки по натурі він аж ніяк не авантюрист",  упевнений експерт.

Політтехнолог запевнив, що Кремль індиферентно ставиться до української законодавчої ініціативи, згідно з якою Росію планують офіційно визнати країною-агресором і стороною конфлікту на Донбасі.

"По-перше, в Росії не вірять, що цей закон буде прийнятий. Тому що перші спроби здійснювалися ще з ініціативи Арсенія Яценюка в березні 2014 року. З тих пір нічого не відбулося, тому що Україна, на думку Кремля, не ризикуватиме декількома мільйонами українських громадян, які мають у Росії роботу. Також Україна не буде ризикувати збутом продукції українських підприємств, для яких Росія залишається найважливішим ринком",  заявив Бєлковський.

"Але навіть якщо цей закон буде прийнятий, Путін поставиться до нього дуже поверхнево. Для нього нічого не зміниться",  резюмував він.

Як повідомляв "Обозреватель", у МЗС Росії вирішили, що норма нового закону України "Про освіту", що стосується мов навчання національних меншин, спрямована на обмеження російськомовного населення.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: