fbpx

Закон про реструктуризацію валютних кредитів – це вирішення проблем простих громадян, – правозахисник

Економіка 14:05, 14.07, 2015

Прийнятий Верховною Радою закон №1558-1 про реструктуризацію валютних кредитів правозахисник Федір Олексюк називає вирішенням проблем простих громадянин, а весь ажіотаж довкола нього спробою захистити кримінально-банківсько-олігархічний капітал.

Такою є позиція Асоціації антиколекторів та правозахисників України "Ваша Надія" та ГО "Кредитний майдан". Про це громадські організації заявили під час сьогоднішньої прес-конференції у Івано-Франківську.

"Ми хочемо донести до громадян, що цей закон насправді розроблений для вирішення реальних проблем позичальників, особливо валютних. Я не розумію ажіотаж довкола нього. Його готували три читання, а потім зрозуміли, що це не те, що потрібно. Цей закон був передвиборчою обіцянкою Президента. Сьогодні проблема з кредитами вирішилась завдяки досить непоганому закону. А говорять, ніби впаде вся банківська сфера, це міф", – вважає голова Координаційної ради антиколекторів та правозахисників України "Ваша Надія" Федір Олексюк.

Він також відзначив, що кредити в банках є проблемою мінімум трьох мільйонів позичальників, з яких 55% валютних позичальників.

"Сьогодні це питання є дуже важливим, оскільки уже 236 осіб покінчили життя самогубством через позики. Це великий показник. Людина брала кредит по 5,05, а сьогодні по 20, в чотири рази піднявся курс валют. Відповідальність за підняття валюти несе НБУ і Кабмін", – сказав Олексюк.

Нагадаємо, кілька днів тому Президент Петро Порошенко різко розкритикував закон про реструктуризацію кредитів. Він заявив, що цей закон призведе до колапсу банківської системи та знищення золотовалютних резервів України. Порошенко назвав цей закон популістським.

"Це просто корупція, коли ти під себе пишеш закон, щоб просто не повертати гроші. А ще й фінансуєш кредитні майдани, намагаючись дестабілізувати владу",  додав Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: