fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Законопроект про імпічмент через страх Президента цинічно не внесли в порядок денний, – Дерев’янко. ВІДЕО

Законопроект про імпічмент через страх Президента цинічно не внесли в порядок денний, – Дерев’янко. ВІДЕО

Політика 15:58, 14.03, 2018

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій не включає до порядку денного нової сесії парламенту законопроект 7248 "Про Президента та порядок припинення його повноважень", або імпічмент, який було зареєстровано майже 5 місяців тому.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Деревянко на брифінгу в парламенті.
"Сьогодні Верховна Рада намагалась ухвалити постанову про порядок денний чергової сесії, яка вже працює майже місяць. У цьому порядку денному я не побачив законопроекту 7248, який був зареєстрований 31 жовтня 2017 року. Це законопроект про імпічмент Президента",  обурився нардеп.
Деревянко нагадав, що зареєстрував цей законопроект на вимогу сотень тисяч українців, які вийшли на мирний протест під Верховну Раду, вимагаючи створення антикорупційного суду, нового виборчого законодавства, скасування депутатської недоторканності і створення інституту імпічменту Президента України, який має регулюватись окремим законом.
За словами Деревянка, на минулій сесії парламенту спікер Парубій зробив все, щоб не поставити цей законопроект в порядок денний.
"Але за парламентською традицією кожну нову сесію в порядок денний включаються всі законопроекти без виключення, які були зареєстровані на день початку нової сесії",  підкреслив нардеп.

Він додав, що всі законопроекти включались в порядок денний навіть за часів Януковича, коли спікером був Володимир Рибак.

"Натомість пан Порошенко настільки сильно боїться власного народу, боїться слова "імпічмент", що, мабуть, дав команду і вказівку до ВРУ не включати законопроект про імпічмент", – переконаний Дерев’янко.

Він звернувся до президента Порошенка і запевнив його, що цей законопроект не спрямований конкретно проти Порошенка, а покликаний законодавчо унормувати діяльність будь-яких українських президентів.

За словами депутата, зараз діяльність Глави держави регламентується Законом України РСР "Про Президента Української РСР", прийнятим ще у 1991 році.

"І починаючи з часу прийняття Конституції України у 1996 році всі президенти без виключення намагалися перетягнути на себе не властиві для діяльності президента повноваження. І тому ми маємо те, що маємо, – всі президенти намагаються узурпувати всю повноту влади, а відтак країна перебуває в стані перманентних соціальних потрясінь та революцій", – заявив нардеп.

Він підкреслив, що законодавче унормування процедури імпічменту – це загальнопоширена норма для всіх цивілізованих країн.

Дерев’янко заявив, що в найближчу неділю, 18 березня, українці збираються на мирний Марш протесту в Києві та в багатьох великих і маленьких українських містах.

Нагадаємо, близько 50 народних депутатів з різних політичних сил підписали звернення до Голови Верховної Ради з вимогою винести законопроект 7248 "Про Президента на порядок припинення його повноважень" на розгляд парламенту.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: