fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Законопроект про реінтеграцію Донбасу відновлює бізнес-діяльність Порошенка на окупованих територіях, – Дерев'янко. ВІДЕО

Законопроект про реінтеграцію Донбасу відновлює бізнес-діяльність Порошенка на окупованих територіях, – Дерев'янко. ВІДЕО

Політика 15:12, 06.10, 2017

РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі не голосував за законопроекти №7163 щодо реінтеграції Донбасу та №7164 щодо продовження місцевого самоврядування в окремих регіонах Луганської і Донецької областей, тому що вони містять норми, неприйнятні для України.

Про це заявив народний депутат від партії РУХ НОВИХ СИЛ Юрій Дерев'янко на брифінгу в парламенті. 

Він повідомив, що в п'ятницю всі стали свідками того, як в парламенті "протягувались" два законопроекти, які стосуються так званої реінтеграції та продовження особливого статусу окремих районів Донецької і Луганської областей.

"Президент повинен був внести законопроект, який стосується виходу із ситуації, плану дій із завершення війни. Натомість ми бачимо, що Президент вніс законопроект, який стосується відновлення в першу чергу його бізнес-діяльності, разом з Ахметовим, на окупованих територіях", – переконаний Дерев'янко.

За словами Дерев'янка, РУХ НОВИХ СИЛ виступає проти того, щоб українським законодавством легалізовувались Мінські угоди. 

"Під тиском громадськості, під тиском різних демократичних політичних сил, в тому числі РУХУ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі, сьогодні Президент України зробив крок назад і начебто прибрав цю поправку", – повідомив нардеп.

Однак в законопроекті, який ухвалили в першому читанні, залишилась друга неприйнятна норма – відновлення "торгівлі на крові" з окупованими територіями.

"Це вигідно Президенту України, Ахметову, і ми бачимо, як деякі фракції в парламенті дуже палко це підтримують, в тому числі БПП", – обурився депутат.

За словами Дерев'янка, РНС виступає категорично проти відновлення торгівлі "на крові", тому в першому читанні голосував проти законопроекту і наполягає, щоб до другого читання ця норма була вилучена.

Депутат повідомив, що РУХ НОВИХ СИЛ голосував проти законопроекту, який стосується продовження особливого статусу на окупованих територіях.

"Ми не допускаємо можливості звільнення від злочинів, які чинились бойовиками, бандитами, терористами в ДНР і ЛНР проти українського народу, проти наших бійців, які захищали територіальну цілісність і незалежність України", – пояснив депутат.

За його словами, РНС вважає, що окуповані території повинні бути звільнені, в тому числі шляхом дипломатичного тиску на агресора. Від імені РНС Дерев'янко звернувся до Президента з вимогою через своїх депутатів внести правки, які вилучать ці норми з законопроектів.

Нагадаємо, 6 жовтня Верховна Рада підтримала в першому читанні президентський законопроект №7163 про реінтеграцію Донбасу. Також депутати підтримали законопроект №7164, який продовжує дію закону про особливі умови місцевого самоврядування в окремих регіонах Луганської і Донецької областей.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: