fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • "Залишаться працювати близько 500 буровиків", – заступник голови правління ПАТ "Укрнафта" про реорганізацію Прикарпатського УБР

"Залишаться працювати близько 500 буровиків", – заступник голови правління ПАТ "Укрнафта" про реорганізацію Прикарпатського УБР

Суспільство 16:51, 10.08, 2017

Керівництво ПАТ "Укрнафта" говорить про "цивілізоване" скорочення 350 працівників прикарпатського підрозділу - люди звільняються за угодою сторін і за це отримують спеціальні виплати.

Нагадаємо, на початку червня працівники НГВУ "Долинанафтогаз", Прикарпатського УБР, Газопереробного заводу та Тампонажного управління провели акцію протесту проти масового скорочення працівників та знищення нафтогазовидобувного промислу в районі та Україні – перекрили автодорогу національного значення Стрий – Мамалига. 

КУРС писав, що ПАТ "Укрнафта" створює нову структуру "Укрнафтобуріння" – в ній об'єднує Охтирське та Прилуцьке УБР з прикарпатським. Адмінцентр нової структури буде у місті Прилуки Чернігівської області. В результаті близько тисячі працівників втрачають роботу. 

Що чекає на колектив Прикарпатського УБР, скільки працівників звільнять, чи запрацюють свердловини, чи реформи передбачають інвестиції у виробництво, – ТРК "Карпати" дізналося відповіді на ці запитання в інтерв’ю із заступником голови правління ПАТ "Укрнафта" Геннадієм Радченком.

Радченко стверджує, що в процесі реорганізації Прикарпатського УБР  а саме укрупнення з Прилуцьким  працівників не скорочують. Хоча в розрахунку на одну свердловину кількість робітників, виходячи з досвіду рентабельних європейських підприємств, є занадто великою. Так, в ПАТ "Укрнафта" на свердловину припадає 10 осіб, тоді як мало би бути двоє. 

Саме зараз на підприємстві криза  тут замінюють і керівний склад, і переглядають його штат і структуру. Відтак змінюють і одне, і друге. 

Спосіб, до якого вдаються, щоби оптимізувати кількість працівників, Радченко назвав "цивілізованим": ті, хто погодився на пропозицію піти з роботи, отримують виплати у розмірі 10-місячної заробітної плати. Запис у трудовій говорить про звільнення за угодою сторін. Заступник голови правління стверджує, що в такий спосіб з Прикарпатського УБР звільнилися вже 150 людей. Треба "переконати" ще 200. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: