fbpx

Замішане на карпатській магії: Іванка Червінська презентувала відео до нового синглу. ВІДЕО

Суспільство 21:37, 07.10, 2017

Свою версію народної пісні "Летіла зозуля" представила учасниця шоу "Голос країни" з Коломийщини Іванна Червінська.

Іванка Червінська виступає разом із гуртом Gypsy Lyre. Разом вони презентували свій новий сингл – переспів народної пісні.  

У відео на музику синглу обігрується тема карпатської магії. Співачка народилася і виросла серед карпатських гір та лісів, тож чула багато легенд і міфів від людей старшого покоління. Тому у цій пісні передає слухачам атмосферу поєднання українського етносу та містики.

"У сиву давнину наші предки вірили в силу землі, повітря, води та вогню. Природа дарувала їм життя, але й могла забрати все за одну мить. Тому люди поклонялися їй та вірили в містичні створіння – русалок, мавок і лісових духів.

Сьогодні важко в це повірити, але, можливо, вони все ж таки існують?

Людині й дотепер не підвладна жодна стихія, і нам стає лячно, коли ми опиняємося сам на сам із природою. Вона зачаровує нас, і у тиші, на самоті, ми набагато сильніше чуємо голос наших предків.

Мені здається, що у лісі живе щось містичне, а вода приховує його таємниці. Я вірю в це, бо переконалася у цьому сама…" – написала Іванка Червінська на своїй сторінці у мережі.

Жила собі в полі серед жита вродлива мавка, звали її Житниця. Одного разу закохалася вона в молодого гарного парубка з блакитними очима і зачарувала його. Водила мавка хлопця по полю три дні, милувалася ним, аж поки він не знесилився, впав і заснув. А коли прокинувся, то не міг нічого згадати і почав втікати додому. Ледь наздогнала мавка коханого на межі поля, схопила його, подивилася в очі, і, щоб навіки залишитися з ним, перетворила на небесно-блакитні квіти. Від того часу волошки ростуть серед жита, а дівчата плетуть з них віночки своїм коханим, – таку історію пісні розповіла Іванка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: