fbpx

Замість дров – теплі батареї: школа у селі Завій нарешті стане теплою

Політика 13:33, 24.07, 2017

Акуратна будівля із чистими та чепурними класами. Ще у 1970 році маленьку школу і сільський клуб об’єднали в одну будівлю. Відтоді тут навчаються діти. І відтоді класні приміщення опалюють дровами.

"Наша школа – єдина в районі з пічним опаленням. Цих 16 пічок створюють нам чимало проблем. Задимлення, сажа. Але найгірше, що взимку дітям дуже холодно. Можете уявити, як це: всидіти у класі при +11. А має бути як мінімум +18", – бідкається директор Завійської ЗОШ І-ІІ ст. Марія Данів.

Після лютої зими громада села та педагогічні працівники вирішили більше не слухати пустих чиновницьких обіцянок і звернулись до народного депутата України Віктора Шевченка, інформує прес-служба партії Укроп.

"Попередні роки ми викручувались, як могли. Відпускали дітей раніше з уроків, бо хвилювались за їхнє здоров’я. В результаті не встигали за шкільною програмою. В селі у нас є газ. Його треба підвести до школи", – розповідає Марія Данів. 

"На жаль, наші школи – у занедбаному стані. Надворі XXI століття, а у Завії таке приміщення опалюють дровами. А тут, до речі, навчаються майже 150 дітей. Навіть важко уявити, як у них проходять уроки. Особливо взимку", – каже Віктор Шевченко.

Саме тому нардеп посприяв у вирішенні питання з опаленням. Нещодавно з державного бюджету на будівництво модульної котельні та підведення газу до школи виділили понад мільйон гривень.

"Уже найближчим часом у Завії працюватимуть підрядники. І до нового навчального року тут планують завершити усі роботи. І Завійська школа нарешті стане теплою. Адже наші діти заслуговують навчатись у комфортних умовах", – додав Віктор Шевченко.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: