fbpx

Заручники Ахметова: працівники комплексу спортивних споруд Бурштинської ТЕС і досі без зарплати

Політика 18:10, 16.01, 2018

Колектив комплексу спортивних споруд Бурштинської ТЕС всіляко намагається отримати законно зароблені гроші, а це 220 тисяч гривень.

Люди кажуть, ще 19 грудня відправили в Управління праці скаргу, адже в. о. директора ДТЕК Бурштинської ТЕС Денис Шмигаль не виконує умови колективного договору.

“Він не заплатив заробітну плату працівникам. Згідно зі ст. 43 Кодексу України про адмінправопорушення, за невиконання колдоговору є штраф, за повторне невиконання  подвійний штраф. Однак на сьогоднішній день перевірка на Бурштинську ТЕС з управління праці не прийшла. Ми хотіли спитатися, чому не приїхали їхні фахівці перевіряти невиконання колективного договору”,  каже голова профспілки Бурштинської ТЕС Руслан Карвацький

Загалом заробітної плати ще за грудень і частину січня не отримали майже 4 десятки працівників комплексу спортивних споруд. 

“Кожен має сім’ю, треба дітей годувати. Зараз зима, треба купити і одяг, і харчування. Нам дуже важко. Ми ще за 2017 рік не отримали зарплату повністю. А вже січень 2018-го. Нас тероризують неправомірними діями, аби знищити соціальну сферу Бурштина”, – розповідає тренер з плавання Людмила Кулик.

Тим часом в управлінні праці розповіли: скаргу отримали, однак перевірити діяльність Бурштинської ТЕС вони не мають права. Мовляв, на це потрібний дозвіл регуляторного органу при Кабміні. На який тут чекають. 

Між тим депутати Бурштинської ради від партії “ВОЛЯ” дії кервництва Бурштинської ТЕС називають незаконними. Кажуть, ДТЕК повинен виконувати свої зобов’язання, які він підписував при купівлі Бурштинської ТЕС.

“Якщо їм щось не подобається, вони повинні звертатися до профспілкового комітету і шляхом домовленості говорити. А не переводити людей у громадську організацію “АМЕР”, яка не має коштів, аби виплачувати їм зарплату. Людей хочуть позбавити будь-яких соціальних гарантій”,  переконаний депутат Бурштинської ради від фракції “ВОЛЯ” Ігор Дулик.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: