fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • Заступник голови ОДА запевняє, що його родичі не претендуватимуть на посаду директора обласної філармонії

Заступник голови ОДА запевняє, що його родичі не претендуватимуть на посаду директора обласної філармонії

Культура 15:24, 16.03, 2015

Заступник голови ОДА Ігор Пасічняк пояснив, чому адміністрація хоче звільнити директора обласної філармонії Андрія Савку, і запевнив, що його родина не претендуватиме на посаду.

Заступник голови ОДА з гуманітарних питань Ігор Пасічняк вважає, що на посаді директора обласної філармонії Андрій Савка не зумів ефективно використати ресурси і погіршив показники діяльності закладу. 20 березня цього року контракт з Андрієм Савкою завершуються, продовжувати контракт з ним влада не збирається і планує оголосити конкурс на посаду.

Кампанію із захисту Савки у медіа і серед громадських активістів Пасічняк розцінює як тиск на ОДА. 

За його словами, спеціальна комісія ОДА місяць вивчала діяльність філармонії і дійшла висновку про потребу заміни керівника. Так, порівняно з 2011 роком, за інформацією Пасічняка, впала відвідуваність концертів. В середньому в 2011 році один концерт відвідували 159 глядачів, у 2014-му – 107. Середній дохід за концерт у 2011 році складав 1012 грн, у 2014-му – 1142 грн. Ці дані надала бухгалтерія філармонії. 

1

Філармонія практично не концертує у сільській місцевості, каже Пасічняк. 

"Ми виділяємо кошти на ремонт клубів у селах, а філармонія не займається там концертною діяльністю", – обурюється чиновник. 

У 2011 році філармонія дала 36 концертів у селах, у 2014-му – тільки 2, неодноразово наголосив Пасічняк.

При цьому суттєво зросла дотація з обласного і державного бюджетів: з 4,7 млн грн у 2011 році до 7,3 млн грн. у 2014-му.

Ігор Пасічняк також запевнив, що звільнення Савки не пов'язане з "особистісними стосунками". Попри те, що у філармонії працює його мати і брат, а свого часу працював і батько, вони не претендуватимуть на посаду директора. 

Керівника філармонії визначать на конкурсі, якій ініціює влада. До конкурсної комісії обіцяють допустити громадськість і журналістів. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: