fbpx

Поліція оприлюднила подробиці затримання групи рецидивістів зі Сходу, на рахунку яких серія злочинів на Прикарпатті

Суспільство 15:18, 21.06, 2018

На рахунку двох затриманих шість квартирних крадіжок. Обидва орендували житло в Івано-Франківську по вулиці Короля Данила.

Нагадаємо, вчора у центрі Франківська затримали злочинну групу, яка пограбувала квартиру. ФОТО

Затриманими є уродженці Луганської та Донецької областей 32 та 34 років. В обох по шість судимостей. Обидва відбували покарання за тяжкі та особливо тяжкі злочини починаючи уже з 15-річного віку.

Так, в ході реалізації оперативних матеріалів за розпочатим раніше кримінальним провадженням за ч.  3 ст. 186 (Грабіж) ККУ та серії квартирних крадіжок на території області правоохоронці на одній із вулиць Івано-Франківська затримали злочинну групу. Кілька днів тому до поліції надійшло повідомлення від 34-річної жительки міста про те, що вона прийшла додому, відчинила двері до власної квартири і в цей час двоє невідомих чоловіків, відштовхнувши її від дверей, вибігли і зникли у невідомому напрямку. З квартири пропали срібні вироби та гроші.  

Затримані особи, які обґрунтовано підозрюються у причетності до вчинення квартирних крадіжок у Івано-Франківську та Калуському районі, орендували житло в Івано-Франківську по вулиці Короля Данила. Неподалік від місця тимчасового проживання їх “пов’язали” спецпризначенці групи КОРД.

Один має 6 судимостей за вчинення майнових злочинів – грабежу та крадіжок, спричинення тяжких тілесних ушкоджень зі смертельним наслідком, розбою, травмування людини внаслідок ДТП, крадіжки з проникненням у житло.

Інший був судимий та відбував покарання, зокрема, за неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, розбої, крадіжки, умисне тяжке тілесне ушкодження, грабіж, втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, злісну непокору вимогам адміністрації установи виконання покарань та вчинення крадіжок з проникненням. 

Під час проведення обшуків за місцем проживання зловмисників правоохоронці виявили та вилучили чимало мобільних телефонів різних моделей, комплектуючих до них, приладдя для відкривання замків дверей (відмички), 5 викруток, металеву фомку, розвідний гайковий ключ, відеореєстратор, 8 пар матер’яних рукавиць та інші речові докази причетності до вчинення крадіжок, а також предмети, схожі на гранату та пістолет.

Наразі слідчими в ході кримінального провадження, зареєстрованого за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення) Кримінального кодексу України, доведено їх причетність до вчинення 6 крадіжок. Двох – на території Калуського району, а чотирьох – у Івано-Франківську, зареєстрованих у квітні-травні цього року.
Наразі правоохоронці проводять перевірку вказаних осіб на причетність до вчинення інших злочинів на Івано-Франківщині.

Зловмисників затримано згідно з ухвалою Івано-Франківського міського суду з метою приводу для участі у розгляді запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, інформує сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: