fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Затримані у Франківську фальшивомонетники так підробляли долари і євро, що їх майже неможливо відрізнити від справжніх, – правоохоронці

Затримані у Франківську фальшивомонетники так підробляли долари і євро, що їх майже неможливо відрізнити від справжніх, – правоохоронці

Суспільство 12:41, 28.04, 2017

Двох іноземців затримали в Івано-Франківську при спробі збуту крупної партії фальшивої валюти.

Як повідомляв КУРС, вночі 27 квітня працівники слідчого управління ГУНП в області, управління захисту економіки в області ДЗЕ НПУ спільно з оперативниками УСБУ та прокуратури області затримали двох іноземних громадян, що займалися виготовленням і збутом фальшивої валюти. Сьогодні в обласній прокуратурі правоохоронці дали прес-конференцію, на якій розповіли подробиці операції.

Як розповів заступник прокурора області Микола Кукуряк, зловмисники винаймали в Івано-Франківську однокімнатну квартиру. Затримали їх при спробі збуту фальшивок. Вилучили кліше і фарби. Затриманим надані адвокати, готується оголошення підозри. Один – громадянин Нігерії, другий – Великобританії, обоє 1982 року народження.

Ці іноземці шукали канал збуту фальшивої валюти дуже високої якості, зазначив заступник начальника УСБУ Вадим Вандоляк, а також спільників у Франківську для виготовлення фальшивок. 

У затриманих іноземців зараз перевіряють візи, як потрапили і звідки прибули до України. 

"Для Франківська це резонансне затримання, впродовж доби маємо направити інфу в амбасади, тому все ретельно пропрацьовується", – зазначив Кукуряк.

Як розповів Вадим Вандоляк, за день до затримання іноземці спробували продати крупну партію в одному франківському обміннику. Працівника обмінника залучили до операції. На ринок фальшивки не потрапили – все вилучено: заготовки на 1 млн доларів і 400 тис. євро. 
Всю вилучену валюту, заготовки і фарбу передали на експертизу. Попередні результати будуть вже сьогодні.

1

Також сьогодні суд обере запобіжний захід для затримання – прокуратура вимагає утримання під вартою. Затриманих помістять в спецкамери франківського СІЗО для іноземців.

Їм загрожує від 5 до 10 років ув'язнення, яке, найімовірніше, відбуватимуть в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: