fbpx

Затриманий на хабарі війт з Підлужжя вини не визнає – каже, що взяв подяку. ВІДЕО

Суспільство 09:04, 28.06, 2017

Сільський голова Підлужжя Тисменицького району Володимир Бурачок, якого нещодавно затримали на хабарі у 40 тис. грн, хотів віддати землю учасника АТО іншим людям.

Сільський голова вирішив підзаробити на землі, яку виділили учаснику АТО. Віддав ділянку іншій людині. Спіймали урядника на гарячому, коли він брав плату 40 тисяч гривень. 28-річний ветеран АТО Дмитро Зварищук донедавна не здогадувався про те, що є власником землі, йдеться в сюжеті "Вікон" на СТБ.

Дмитро Зварищук воював у складі 95-ї десантно-штурмової бригади та був поранений. Коли повернувся додому, подав документи на отримання землі. У рідному селі ділянки не знайшлося, тож попросив у сусідньому – у Підлужжі. Заяву до Підлузької сільської ради подав у березні 2017 року. На вирішення питання місцеві урядники попросили зачекати кілька тижнів. Відтоді минуло вже три місяці, а Дмитрові так ніхто й не зателефонував. Хоча землю йому та ще зо двом десяткам бійців таки виділили.

Доки Дмитро чекав на свою ділянку, на неї накинули оком знайомі сільського голови.

"Мене попросили мої знайомі: треба одній жінці помогти. Але у зв’язку з тим, що масив розробляли атовцям, була розмова: якщо маєте атовця, який потім вам ту земельну ділянку перепише, чи віддасть, чи продасть, згідно із законодавством, – прошу дуже",  розповів сільський голова Підлужжя Володимир Бурачок.

Аби передати землю атовця в інші руки, посадовцю знадобилася менш ніж доба. Сільський голова Підлужжя нині під домашнім арештом. У поліції кажуть, що він отримав від жінки за оборудку з землею 40 тисяч гривень.

Сам затриманий усі звинувачення відкидає. Каже, що жінка принесла документи, згідно з якими ветеран АТО нібито погодився віддати їй землю. Тож усе законно, а гроші, які від неї отримав, то не хабар, а подяка.

"Це можна всіх лікарів судити. Бо тому людина операцію відбула, вона принесла і віддячила лікарю", – переконує Бурачок.

Сільському голові вже висунули підозру, йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, війта затримали працівники управління захисту економіки Національної поліції спільно з військовою прокуратурою Західного регіону 2 червня. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: