fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Затриманий за хуліганку франківець поскаржився, що патрульні вивезли його за місто й побили. Поліція заявляє, що це неправда

Затриманий за хуліганку франківець поскаржився, що патрульні вивезли його за місто й побили. Поліція заявляє, що це неправда

Суспільство 16:52, 16.05, 2018

Франківська СБУ розслідує справу за скаргою франківця, який звинуватив патрульних поліцейських у побитті. У патрульній поліції запевняють, що обвинувачення безпідставні і вони можуть це довести.

Випадок, який зараз розслідує слідчий відділ обласної СБУ, трапився 27 січня цього року. Згідно із заявою скаржника, в цей день приблизно о 12.00 біля магазину "Олександра" на вул. Бельведерській його безпідставно затримали працівники патрульної поліції. Патрульні начебто вивезли його за місто і побили. 

Справді, того дня об 11.45 за викликом "адмінпорушення" на Бельведерську виїжджав екіпаж патрульної поліції в складі трьох працівників. Однак покази скаржника і патрульних різняться, а, за даними геоінформаційної підсистеми ІТС Національної поліції України, того дня в цей час переміщення службового автомобіля з номером, який вказав у заяві скаржник, не зафіксовано. Слідчі звернулися до суду з клопотанням надати тимчасовий доступ до даних мобільних операторів, аби встановити місця перебування екіпажу в той день. 8 травня суддя Івано-Франківського міського суду Ірина Пастернак клопотання слідства задовольнила.

Речник Управління патрульної поліції в Івано-Франківській області Микола Гурак розповів КУРСу, що 27 січня патрульних викликали до магазину "Олександра", бо в закладі хуліганив підпилий чоловік. Хуліган ображав людей і намагався розбити вітрину. Коли патрульні прибули, зловимисник вже пішов. За описом продавчині, він був дуже п'яним і побитим. Чоловіка копи знайшли неподалік, спитали, де той живе, і відвезли за вказаною адресою – в приміське село Чукалівка. Втім, виявилося, що хуліган сказав неправду, ще й почав агресивно поводитися і лаятися. Тоді його відвезли у відділок і оформили протокол за хуліганство. У продавця магазину взяли пояснення, в якому вона вказала, що чоловік уже був побитий – одяг у крові – до приїзду патрульних.

Через кілька днів після випадку хуліган подав скаргу на дії працівників поліції, додавши до неї медичну довідку про те, що в нього зламане ребро. Було порушене кримінальне провадження. Слідство триває. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: