fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Затриманий за події на кордоні Бурцев, якого перевели в лікарню СІЗО, потребує негайного медичного втручання, – Дерев'янко. ВІДЕО

Затриманий за події на кордоні Бурцев, якого перевели в лікарню СІЗО, потребує негайного медичного втручання, – Дерев'янко. ВІДЕО

Політика 10:32, 02.10, 2017

Учасника АТО Олександра Бурцева, якого ув'язнили на 60 діб за те, що зустрічав Михайла Саакашвілі на кордоні, та який раніше впав у кому в залі суду, оглянув провідний лікар, який надав висновок щодо його подальшого лікування.

Про це заявив народний депутат, член Ради партії РУХ НОВИХ СИЛ Юрій Дерев'янко.

Він повідомив, що Олександра Бурцева вже перевели з лікарні Швидкої допомоги до лікарні СІЗО.

Дерев'янко разом з провідним фахівцем в галузі ендокринології, доктором медичних наук, адвокатами, представниками ЗМІ та місцевими депутатами навідались в СІЗО з метою перевірити стан здоров'я Бурцева, який впав у кому в залі судового засідання кілька днів тому.

"Це обстеження сьогодні відбулось. Адміністрація СІЗО надала відповідно до закону можливість це зробити. Все було зроблено після кількох годин палких розмов, але все в рамках закону", – повідомив депутат.

За його словами, лікар надав необхідний висновок та рекомендації щодо лікування Бурцева.

"Ми хочемо, щоб цей висновок і це лікування, яке лікар призначив, була можливість реалізувати в рамках лікарні в СІЗО. Ми чекаємо відповіді від адміністрації СІЗО і від головного лікаря про те, чи можуть вони надати таке лікування, чи є в них відповідні фахівці, відповідні ліки для того, щоб стан здоров'я не погіршився",  зауважив Дерев'янко.

Він підкреслив, що не хоче розкривати медичну інформацію, однак деякі результати аналізів є не дуже втішними, тому Бурцев потребує негайного медичного втручання.

"Ми сподіваємось, що до понеділка-вівторка ті ургентні речі, які лікар прописав, будуть здійснені негайно, щоб не допустити нічого гіршого. Якщо ні, то він має бути переміщений в лікарню Швидкої медичної допомоги або в іншу лікарню",  підкреслив депутат.

Він нагадав, що відповідно до Конституції і законів України життя і здоров'я людини є найвищою цінністю.

"Людина, яка тимчасово затримана, не може в результаті ненадання своєчасної медичної допомоги втрачати здоров'я або життя. Будь-які дії чи бездіяльність, пов'язані з тим, що вона не буде виконувати певні лікарські настанови або що особа може втратити життя або здоров'я, будуть щонайменше сприйматися як тортури і будуть порушенням закону",  заявив Юрій Дерев'янко.

Нагадаємо, Апеляційний суд Львівської області залишив у силі запобіжний захід у вигляді 60 днів тримання під вартою учаснику АТО Олександру Бурцеву, який зустрічав Михайла Саакашвілі на кордоні 10 вересня.

Під час оголошення рішення суду Бурцев, який хворіє на діабет та не отримував в СІЗО необхідних ліків, втратив свідомість та впав у кому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: