fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Завдяки лісовим рейдовим бригадам незаконні рубки ялинок, у порівнянні з минулим новорічним періодом, зменшилися вдвічі

Завдяки лісовим рейдовим бригадам незаконні рубки ялинок, у порівнянні з минулим новорічним періодом, зменшилися вдвічі

Суспільство 07:50, 24.01, 2018

У новорічно-різдвяний період 2017-2018 років завдяки посиленій роботі лісових рейдових бригад кількість незаконно зрубаних ялинок, у порівнянні з минулорічним періодом, зменшено вдвічі.

Про це повідомив заступник голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар. Якщо у минулорічний період було зафіксовано майже 2,4 тис. незаконно зрубаних новорічних дерев, то у цьому році їхня кількість становила 1,2 тисяч.

Він також зазначив, що завдяки співпраці рейдових бригад державної лісової охорони з працівниками правоохоронних органів, екологічними інспекторами та громадськістю вдалося значно збільшити відсоток сплати адміністративних штрафів та шкоди, заподіяної лісу.

"З правопорушників стягнено майже 44 тис. гривень штрафів, це близько 90% від загальної суми. За заподіяну шкоду лісу "чорні лісоруби" ще додатково заплатили майже 202,3 тис. гривень", – повідомив заступник голови Держлісагентства.

Окрім того, Володимир Бондар розповів, що за новорічно-різдвяний період 2017-2018 років лісогосподарські підприємства, підпорядковані Держлісагентству, реалізували більш як 557 тис. новорічних дерев, вирощених на спеціальних плантаціях, без шкоди для лісу та навколишнього середовища. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: