fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Завдяки людям, які прийшли під ВРУ, перший крок до зняття недоторканності було зроблено, – Дерев’янко. ВІДЕО

Завдяки людям, які прийшли під ВРУ, перший крок до зняття недоторканності було зроблено, – Дерев’янко. ВІДЕО

Політика 22:27, 19.10, 2017

Під тиском учасників мирної акції Верховна Рада зробила перший крок до зняття депутатської недоторканності.

Про це заявив на брифінгу в парламенті один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ нардеп Юрій Дерев'янко.

"Верховна Рада проголосувала за спрямування до Конституційного Суду законопроектів, які стосуються депутатської недоторканності. І я хочу привітати і подякувати всім киянам, всім українцям, які приїхали 17 жовтня під стіни Верховної Ради, які зараз знаходяться під стінами Верховної Ради", – сказав депутат.

Він додав, що завдяки свідомим та активним  українцям відбувся "перший маленький крок".

"Нам насправді ще дуже далеко до того моменту, коли недоторканність буде знята, я маю на увазі в часі, але сьогодні перший крок був зроблений", – підкреслив політик.

За словами Дерев'янка, Президент Порошенко настільки злякався українського народу, що 17 жовтня, коли бачив і розумів, що люди з усієї України з"їжджаються в Київ, вніс свій законопроект, яким запропонував також зняти депутатську недоторканність, але з 2020 року.

"Сьогодні Верховна Рада під тиском мирним, під тиском громадським, під тиском суспільним проголосувала обидва законопроекти",  повідомив один з лідерів РНС.

Він нагадав, що РУХ НОВИХ СИЛ та люди, які вийшли на акцію протесту, мають три вимоги: скасування депутатської недоторканності, антикорупційний суд та новий закон про вибори.

В другій половині дня розглядались 5 законопроектів, які стосуються зміни виборчого законодавства.

"Ми звертаємось до усіх притомних депутатів, які знаходяться у ВР, – підтримати законопроект, який стосується скасування мажоритарки, який має на меті заборону політичної телевізійної і бордової реклами, який має на меті скасування політичної корупції, а також внутрішньопартійної корупції. І тільки за цей законопроект з позначкою "2" віддати всі свої голоси", – закликав Дерев'янко.

Також він додав, що Президент повинен внести в парламент законопроект про антикорупційний суд, який вже схвалила Венеціанська комісія.

Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала за направлення до Конституційного Cуду обох законопроектів про внесення змін до Конституції у частині щодо скасування депутатської недоторканності. За направлення президентського законопроекту №7203 проголосували 336 депутатів, депутатського № 6773  – 328 обранців.  

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: