fbpx

Завершився Всеукраїнський турнір юних інтелектуалів «Обніміться, брати мої»

Культура 09:45, 21.05, 2014

Підбито підсумки Всеукраїнського турніру юних інтелектуалів «Обніміться, брати мої», присвяченого 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

Конкурс проходив у формі он-лайн тестування. У трьох заочних турнірах і одному очному — фінальному — взяли участь понад 5 з половиною тисяч школярів в особистому заліку та 905 команд. Представлені всі регіони України, в тому числі і Крим, повідомляє ІФ ОДТРК «Карпати»

Абсолютним рекордсменом за кількістю зареєстрованих учасників стала Донецька область. За кількістю команд їх випередила лише Івано-Франківщина, що цілком логічно для організатора турніру. Велике зацікавлення Шевченком продемонстрував Центр та Південь України. Долучилися і команди тих регіонів, де зараз неспокійно. Підсумовуючи результати турніру, Богдан Томенчук, директор одного з ініціаторів та організаторів турніру — Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти, зокрема, сказав:

«Ми не сподівалися, коли починали, що успіх буде таким (можна я буду нескромним?) колосальним. Турнір сам був дуже цікавим. Багато вчителів української мови нам дзвонили і казали, що “ви нас змусили по-новому подивитися і на Шевченка, і на способи доведення інформації про Шевченка”.

У нас росте дуже гарне, дуже добре, дуже здорове покоління, тільки треба вміти з ним працювати. Як казав мені один київський журналіст: “Если бы такое дело делалось хотя бы дважды в год на протяжении 23 лет, мы бы имели совсем другую Украину”. Тобто ми би мали справді Україну, в якій одні одних розуміють, в якій вміють вшанувати і Шевченка, і того героя Радянського Союзу, який загинув у Другій світовій війні».

Переможцями Шевченківського турніру стали команди Миколаївської гімназії №2 (Миколаївська область), Чернівецької гімназії №5 і Шишацької обласної гімназії-інтернату для обдарованих дітей (Полтавська область). Всі вони отримають по унікальному, дуже гарному  виданню «Кобзаря». За перше місце передбачено ще й спеціальний приз від Національної академії педагогічних наук України. Двадцять кращих знавців життя і творчості Великого Кобзаря в індивідуальному заліку отримають  інтернет-планшети. Серед них і двоє наших хлопців — Іван Петранюк з Тисменицької спеціалізованої загальноосвітньої школи та Юрій Гулей з Гвіздецької школи І-III ступенів Коломийського району. Вони серед тих, хто набрав максимальну кількість балів — 40.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: