fbpx

ЗАЗ-мегафест: до франківського драмтеатру з'їхалися ретроавтомобілі. ФОТО

Стиль життя 16:05, 21.07, 2018

На площі біля драмтеатру в Івано-Франківську стартував "Щорічний літній ЗАЗ-мегафест".

На виставку з’їхалися автомобілі зі всієї України та з-за кордону. Є представники зі Східної України, Білорусі та Росії (Сочі та Санкт-Петербург).

На виставці представлені більш як 50 моделей різноманітних “Запорожців”.

За словами організатора голова "Станіславівського Ретро Авто Клубу" Геннадія Козаренка, каже, що така акція може бути рекламною для вітчизняного виробника, адже люди купують машини, реставрують та їздять на них. 

1

Є і кілька моделей не українського виробника. Наприклад, ГАЗ-67 1943 року випуску, який брав участь у Другій світовій війні. Його власник Володимир Гарбарук розповів, що він його навіть не реставрував.

"Цей автомобіль попередньому власнику подарував за заслуги перед Батьківщиною командир роти, коли той звільнявся з військової служби", – зазначив власник.

2

Сьогодні цей автомобіть орендують для кінозйомок та реконструкцій військових дій.

Організатор Геннадій Козаренко каже, що сьогодні власникам ретро-автомобілів не вистачає групового гаража, щоб люди могли приходити та дивитись на машини. У Франківську є близько 40 власників старих автомобілів, які на них постійно їздять.

Такий захід проходить щороку в різних містах України. Місто на наступну виставку обирають щоразу голосуванням на з'їзді.

Виставка триватиме до 19.00.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: