fbpx

Збільшення фінансування та пришкільні інтернати: на Прикарпатті шукали вирішення проблем гірських шкіл. ВІДЕО

Суспільство 14:12, 28.03, 2019

Проблеми гірських шкіл в Івано-Франківську обговорювали науковці, громадськість та освітяни. Чи не найбільшою проблемою є великі відстані та складність добирання до навчальних закладів.

Не рятує навіть шкільний автобус, адже до деяких зупинок діти йдуть пішки по 5-6 кілометрів. У негоду це велика проблема, тож рішенням могли би стати пришкільні інтернати, йдеться у сюжеті "Каналу 402".

Окреме питання – фінансування гірських шкіл. Воно, запевняє голова Верховинської райради Іван Шкіндюк, не може бути таке ж, як у низинних районах. Тому до парламенту був поданий відповідний законопроект, щоб врегулювати цю проблему на законодавчому рівні. Адже навіть на опалення гірські школи витрачають значно більше коштів.

"В опалювальний сезон, якщо в усіх починається 15 жовтня і закінчується 15 квітня, то в нас буває, що починається 10 вересня, а закінчується 10 травня", – розповідає Іван Шкіндюк.

Науковці кажуть, що найбільша цінність суспільства  людський капітал. Відтак, його треба збагачувати, зокрема і в гірських регіонах. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: