fbpx

Збірна ІФНМУ з шахів виборола призове місце на чемпіонаті України серед медичних ВНЗ. ФОТО

Спорт 16:27, 31.01, 2017

У Києві на базі Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика відбувся чемпіонат України з шахів серед вищих медичних навчальних закладів. Збірна Івано-Франківського національного медичного університету зайняла друге місце серед восьми університетів України.

До складу команди франківського медуніверситету увійшли чотири учасники: студент шостого курсу Олексій Скакун, студентка третього курсу Андріана Микитин, старший викладач кафедри мовознавства Роман Василевич та працівник адміністративно-господарського відділу Сергій Орбов, повідомили у прес-службі ІФНМУ.

"Визначення переможців відбувалось додаванням очок, які набрали всі учасники команди у своїх партіях,  розповідає викладач кафедри фізичного виховання та здоров’я, майстер спорту України з шахів Андрій Шанковський Турнір відбувався за коловою системою, тобто ми зіграли з усіма командами і отримали досить непоганий результат  друге місце. У підсумковій турнірній таблиці ми поступились лише команді з Києва, проте слід відзначити, що в очному протистоянні з киянами у нас була нічия 2:2. Це говорить про те, що наш університет здатний конкурувати навіть з найсильнішими командами України".

Студент Олексій Скакун грає в шахи з п’яти років. На чемпіонаті в Києві він здобув перемогу в п’яти партіях, одну завершив нічиєю та одну програв. Для чемпіонату України це дуже високий результат.

"Суперники на цих змаганнях були доволі сильні,  говорить Олексій Скакун.  До чемпіонату ми не готувалися якось спеціально. Ми постійно тренуємося на кафедрі, вдома також граю зі своїм батьком. Але хочу відзначити, що в результаті команди велика заслуга нашого тренера Андрія Шанковського, який дуже гарно проводить тренування".

Для Андріани Микитин ці змагання були першими на всеукраїнському рівні. Родом дівчина з Жидачева Львівської області, і до цього її найвищим досягненням було друге місце в області серед дівчат 1996-97 років народження.

"На чемпіонаті я отримала чимало нових знайомих та друзів,  розповідає студентка.  Ми потоваришували і нині спілкуємося через соцмережі. Своїм результатом на змаганнях я не дуже задоволена, бо допустила кілька прикрих помилок. Але я побачила, що маю до чого рости, тому отримала нову мотивацію займатися шахами".

Секція шахів на кафедрі фізичного виховання і здоров’я ІФНМУ існує з 2010 року. Заняття проходять тричі на тиждень: у понеділок, середу, п’ятницю з 17:00 до 19:00. Чимало студентів за час навчання в університеті та занять у секції досягли відчутних успіхів, зокрема Петро Ванджарук, який є випускником 2016 року, займав третє місце в Україні, перше місце в області, здобув звання кандидата в майстри спорту. Кілька студентів виконали нормативи другого, першого розрядів з шахів.

"Наші студенти регулярно займаються на тренуваннях, працюють над шахами, – говорить Андрій Шанковський.  Завдяки ректору університету Миколі Рожку та завідувачу кафедри фізичного виховання та здоров’я Володимиру Левку ми маємо змогу займатися на базі цієї кафедри та захищати честь нашого університету на таких турнірах, як чемпіонат України. Далеко не кожна команда може собі дозволити приїхати на турнір такого рівня".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: