fbpx

Збірна команда ІФНМУ перемогла на чемпіонаті України з шахів серед медичних вишів

Спорт 21:17, 28.02, 2019

Днями в Києві відбувся третій чемпіонат України з шахів серед медичних закладів вищої освіти. Вперше за три роки участі у цих змаганнях команда Івано-Франківського національного медичного університету здобула перемогу.

"Участь у чемпіонаті взяли дев’ять команд медичних вишів України, – розповідає тренер збірної ІФНМУ, викладач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання, майстер спорту України з шахів Андрій Шанковський.  Кожна команда провела по вісім матчів, тобто кожен зіграв з кожним за коловою системою. За регламентом, кожен гравець мав 15 хвилин без додавання часу, тобто партія могла тривати до 30 хвилин. Нам особливо приємно, що усі свої матчі ми виграли".

У складі нашої команди відзначився першокурсник медичного факультету Богдан Галачинський. Хлопець родом з Хмельницької області. Він зізнається, що коли поступав, то обрав саме ІФНМУ, бо побачив у новинах на університетському сайті, що тут діє хороша секція шахів і шашок. За півроку занять у секції Богдан переміг на студентських змаганнях ІФНМУ, пробився у збірну команду і так отримав нагоду взяти участь у таких змаганнях. А ще саме в Івано-Франківську він виконав перший спортивний розряд з шахів, інформує прес-служба ІФНМУ.

"Наш тренер чудово все пояснює, має індивідуальний підхід до кожного, і зараз я відчуваю, що моя гра дійсно покращилась,  говорить Богдан.  На чемпіонаті в Києві було доволі сильне хвилювання, адже в інших командах були майстри спорту, кандидати в майстри, але ми таки змогли виграти. Така перемога ще більше надихає продовжувати займатися шахами".

Два роки тому команда ІФНМУ посіла друге місце на цьому чемпіонаті, минулого року  третє. І ось нарешті довгоочікувана перемога. За словами Андрія Шанковського, секрет успіху в систематичних тренуваннях.

"Щотижня у вівторок і четвер у нас відбуваються заняття на секції,  розповідає тренер.  Ми проводимо змагання між викладачами, між студентами, беремо участь у профспілкових турнірах, зустрічаємося зі студентами інших вишів. Завдяки наполегливій праці та підтримці керівництва університету і кафедри ми змогли взяти перше місце".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: