fbpx

"Зелені садиби" Верховини встановлять контейнери для сортування сміття

Суспільство 16:07, 27.02, 2018

У Верховині провели громадські слухання з приводу поводження із відходами, за підсумками яких затвердили створення публічного договору на вивезення сміття. Щоб ніхто не уникав сплати за послугу.

Жителі Верховини об’єднали свої зусилля, щоб подолати проблему сміття у своєму містечку, інформує "Україна без сміття". Провели громадські слухання і семінар, як поводитися з ТПВ. 

Прийняття публічного договору означає погодження всією громадою Верховини оплати централізованого вивезення сміття. А для цього його потрібно почати сортувати.

Тож вирішили, що на початку травня у Верховині буде встановлено 26 майданчиків для сортування відходів. Всі "зелені садиби" також встановлять контейнери для роздільного збору сміття на своїй території. 

Місцева підприємниця разом з активістами проведе навчальні уроки в школах і садочках і забезпечить їх вивезенням сортованих відходів.

Буде створена гаряча лінія, на яку може зателефонувати будь-хто, якщо помітить спалювання сміття, скиди сміття у водойми та ліс. На виклик виїде спеціальна комісія, щоб оштрафувати порушника.

Депутати обійдуть всі свої округи, донесуть інформацію про сортування сміття і місця для збору сортованих відходів.

"Ми ж пояснили присутнім, як важливо підтримувати чистоту і безпеку свого краю, адже це захист їх інвестицій. Коли зростає привабливість для туристів, а населення може більше заробляти на туристичній галузі", – пишуть учасники екологічної ініціативи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: