fbpx

"Зелені свята" – День народження церкви

Суспільство 09:56, 31.05, 2015

Сьогодні українці відзначають одне з головних церковних свят – День Святої Трійці.

Свою церковну назву свято, яке в народі називають "Зеленими святами" і пов'язують із початком літа, отримало на честь сходження Святого Духа на апостолів. Саме це обіцяв своїм учням Ісус Христос перед вознесінням.

У книзі Дії святих Апостолів сказано, що на 10-ий день після вознесіння Ісуса Христа і на 50-ий після Воскресіння Христового учням і послідовникам Сина Божого була явлена видимим чином Третя Особа Святої Трійці – шумом з неба, вітром, вогняними язиками полум’я.

Свято Трійці вважають також і днем народження церкви, оскільки саме в цей день апостоли, сповнені Святим Духом, почали свою проповідь "про великі діла Божі". Згідно з Біблією, кожен апостол отримав за жеребом свій уділ і почав апостольське служіння.

Напередодні свята Трійці у церкві відзначають Троїцьку вселенську батьківську суботу, поминаючи людей, які з якихось причин не отримали християнського поховання: наприклад, пропали безвісти або загинули у воді.

Понеділок, що наступив після Свята Святої Трійці, присвячений Третій Іпостасі Пресвятої Трійці – Святому Духу, і називається Духів День.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: