fbpx

Зеленський призначив юриста Коломойського головою АП

Суспільство 19:46, 21.05, 2019

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про призначення Андрія Богдана главою Адміністрації Президента України.

Указ про призначення Андрія Богдана на сайті президента опублікували сьогодні.

"Відповідно до частини третьої статті 106 Конституції України, ураховуючи пункт 2 частини третьої статті 3 Закону України "Про державну службу", постановляю: призначити Богдана Андрія Йосиповича Главою Адміністрації Президента України",  йдеться в указі.

Відповідно до закону України "Про очищення влади", Андрій Богдан не може протягом 10 років працювати на держслужбі з часу вступу закону в силу (тобто до жовтня 2024 року). Він потрапляє під обмеження, бо двічі обіймав посаду урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики за часів президентства Віктора Януковича.

Зазначимо, що працівники Адміністрації президента з 2016 року позбавлені статусу держслужбовців.

Андрій Богдан: юрист, радник Володимира Зеленського з юридичних питань. Також працює адвокатом Ігоря Коломойського.

У 2007 році брав участь в парламентських виборах – під №93 виборчого списку блоку Наша Україна – Народна самооборона. Представляв інтереси блоку і його неформального лідера – президента Ющенка – в судах.

З грудня 2007-го працював заступником міністра юстиції України (Миколи Оніщука), забезпечував реалізацію державної правової політики у сфері боротьби з корупцією.

У березні 2010 року призначений заступником міністра Кабінету міністрів України (Анатолія Толстоухова) – урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики. 7 лютого 2011-го Кабмін ліквідував цю посаду.

З липня 2013 Андрій Богдан вдруге був призначений урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики після відновлення Кабміном посади урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики.

У 2014 році став позаштатним радником екс-губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.

Андрій Богдан був одним з адвокатів Геннадія Корбана після того, як 31 жовтня 2015 він був затриманий.

Навесні того ж 2014 го він став радником новопризначеного губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.

А восени 2014 вдруге балотувався до Верховної Ради – вже за списками партії Блок Петра Порошенка. За інформацією ЦВК, Андрій Богдан на той момент все ще був безпартійним і працював головним юрконсультом юридичної фірми "Статус". Втім, депутатом він знову не став, незважаючи на те, що його 74-е місце в списку в підсумку виявилося прохідним, – партія скасувала його реєстрацію як кандидата. У 2018 році Андрій Богдан безрезультатно оскаржив це рішення в суді.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: