fbpx

Нацполіція: Зелінський вимагав 180 тисяч доларів хабара за 2 гектари землі у Ямниці. ФОТО

Суспільство 18:04, 20.01, 2017

Посадовці Ямницької сільради вимагали у підприємця 180 тисяч доларів США за виділення земельних ділянок. Затримали їх під час одержання першого траншу хабара співробітники обласної прокуратури, управління захисту економіки в Івано-Франківській області та слідчого управління обласної поліції.

Поліцейські встановили, що посадові особи сільської ради організували механізм здирництва під час вирішення земельних питань, пише КУРС з посиланням на прес-службу Національної поліції.

До схеми входили сільський голова Микола Зелінський, спеціаліст-землевпорядник та заступник голови виконавчого комітету, який виступав у ролі посередника.

Оперативники управління захисту економіки в Івано-Франківській області та слідчі обласної поліції задокументували факт вимагання ними 180 тисяч доларів США від підприємця та одержання частини обумовленої суми. За вказані кошти пообіцяли йому виділити 2 га землі.

Сьогодні, 20 січня, посадовців затримали поліцейські під час одержання 3 тисяч доларів США як першого "внеску" за вирішення земельного питання.

Посередника затримали в кафе поблизу сільської ради. Він встиг віддати посадовцям їх частину. Голову сільради та землевпорядника затримали у приміщенні установи.

Співробітники Управління захисту економіки в Івано-Франківській області ДЗЕ Нацполіції та слідчого управління обласної поліції вилучили отримані ними кошти.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Довідково: Микола Зелінський народився 20 грудня 1977 року в селі Ямниця Тисменицького району Івано-Франківської області. 

1995 році закінчив Ямницьку загальноосвітню школу І-ІІІ ст. У 1996 році завершив навчання в Івано- Франківському ПТУ № 18 за спеціальністю "Офіціант". У 2006 році отримав повну вищу освіту в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу за спеціальністю "Економіка підприємства". 

Після закінчення навчання в училищі із 1996 по 1999 рік працював за спеціальністю в кафе-клубі "Золота ліра" в Івано-Франківську. 
1999 – 2000 – менеджер торгового відділу ДП "Квіза Трейд" ВАТ "Київський впроваджувальний завод інноваційних засобів та автоматизації" у м. Київ; 
2000 – 2001 – менеджер комерційного відділу ВАТ "Прикарпатмолоко"; 
2002 – 2003 – працював у ремонтному цеху ВАТ "Івано-Франківськцемент".
У березні 2006 р. обраний депутатом Івано-Франківської обласної ради від виборчого блоку політичних партій "Блок Юлії Тимошенко".
Депутат обласної ради від Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина" по одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 38.
2010  2011  головний спеціаліст відділу торгівлі управління торгівлі виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради; 
У 2012 позапартійний кандидат у народні депутати України по виборчому окрузі № 84 (центр  Тисмениця).
2012  2013  заступник директора ТОВ "АЙЛАЙФ"; 
2013  2014  заступник директора комунального підприємства "Пам’ять"; 
2014 – голова Тисменицької районної державної адміністрації; 
2015 – заступник директора комунального підприємства "Пам'ять".
В жовтні 2015 року обраний головою Ямницької сільської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: