fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • "Згадати, з якого боку приклад, з якого – ствол": чиновників і комунальників Франківська відправлять на військові збори

"Згадати, з якого боку приклад, з якого – ствол": чиновників і комунальників Франківська відправлять на військові збори

Суспільство 17:23, 29.08, 2017

У наказово-примусовому порядку керівники комунальних підприємств Івано-Франківська та начальники департаментів міськвиконкому визначать учасників військових зборів, які пройдуть на Яворівському полігоні у вересні.

50 військовозобов`язаних – такий план доведений Івано-Франківському військкомату для відправлення резервістів на військові збори у Львівську область, повідомив на сьогоднішній оперативній нараді заступник міського голови Олексій Кайда. Він попросив залишитися на нараду з воєнкомом міста Ігорем Сорокопудом із цього приводу всіх керівників комунальних підприємств міста та начальників департаментів виконкому.

"Це не мобілізація. Це військові збори. Щоб згадати, з якого боку приклад, з якого – ствол", – звернувся до присутніх Кайда.

Він запропонував відрядити з кожного комунального підприємства та з кожного департаменту на військові збори по 2-3 людей. "Місячні збори,  зазначив Олексій Кайда,  можна людей відпустити, як у відпустки? Можна!"

Заступника підтримав мер Руслан Марцінків.

"Зараз розносять повістки на військові збори  30 днів треба пройти навчання. Відмазувати нікого не збираюся. А то починається тут крик…  Як у відпустки і фото виставляти з усяких там, то є… А як збори пройти, то нема кому. Нічого, влітку сходили у відпустку і зараз у вересні ще раз сходите… Кому не подобається, можемо відправити у Попасну  маємо договір про співпрацю, а там людей нехватка",  сказав він.

Руслан Марцінків повідомив, що наступну поїздку франківських чиновників у Попасну запланували на 9 вересня.

Олексія Кайду обурило, що директори підприємств Івано-Франківська відмовляються відряджати своїх працівників на збори. Зокрема, він нарікав на завод "Родон".

"Кажуть, що виробництво падає. А як до 8 працівників відпускати у відпустки? То відпустіть на збори. Як відпустка, то нічого, а як збори – то біда. Війна у нас ще не закінчилася! У Росії почалися навчання. В Білорусії таке саме. З Криму ракету запустили. На всій території довкола Украіни  навчання військові. А у нас тут соплі жують",  виступив Кайда.

Військовий комісар Ігор Сорокопуд наголосив, що на цей час відбувається не мобілізація резервістів, а набір військовозобов’язаних на військові збори.

"Проводится широкомасштабна підготовка на Яворівському полігоні. Повістки вручаються військовозобов’язаним на 30 діб. Призивається не офіцерський склад, а тільки резервісти – солдати, сержанти і прапорщики", – пояснив Сорокопуд.

За учасниками зборів зберігається заробітна плата за місцем роботи, зазначив воєнком. Підприємству повертають ці гроші з держбюджету – впродовж місяця через військкомат.

На збори кличуть чоловіків від 18 до 55 років. Військові-резервісти під час зборів вдосконалюватимуть навички з тактичної, медичної, інженерної та вогневої підготовки, а також пройдуть бойове злагодження.

"Хочу поспілкуватися з кожним керівником департаменту, з кожним керівником комунального підприємства, щоби вони провели індивідуальну роботу і визначили по кілька людей на збори. Треба виконати завдання і направити 50 чоловік",  розпорядився воєнком.

Списки учасників військових зборів сформують до кінця тижня. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: