fbpx

Жадан розказав про свою нову книжку, присвячену війні на Донбасі

Культура 19:32, 30.06, 2016

Письменник, поет, перекладач і громадський активіст Сергій Жадан пише книжку про війну на Донбасі.

В ефірі Еспресо.TV Жадан розповів, чому саме присвячена нова книжка.

"Та книга, яку я пишу сьогодні, вона про війну, про воєнний Донбас, про оце українсько-російське воєнне протистояння", – сказав він.

Сергій зазначив, що хоче зафіксувати певні історії, певних героїв і персонажів.

"Я пишу про те, що я бачу, про людей, яких я знаю, про обставини, які я можу собі уявити чи в яких я сам бував. Так чи інакше, війна  вона багато чого міняє. Вона міняє психологію, вона міняє поведінку, вона міняє навіть стилістику, вона міняє мову  люди починають дещо інакше говорити, починають дещо інакше реагувати на якісь слова, на якісь емоції",  наголосив письменник.

Він додав, що його нова книжка не буде ані політичною, ані пропагандистською.

"Я думаю, там, звичайно, будуть конфлікти, але вони будуть лежати дещо в іншій площині. В площині того, наскільки людина раптом починає усвідомлювати себе частиною того, що навколо неї відбувається. Людина, яка все своє життя намагається абстрагуватися від життя країни, намагається абстрагуватися від життя суспільства, в якийсь момент розуміє, що абстрагуватися далі не можна, тому що, фактично, війна ввійшла в твоє життя, ввійшла в твій побут і ввійшла в твої щоденні якісь речі. І просто так від цього відмовитися неможливо",  підсумував Жадан.

Нагадаємо, на початку червня Жадан приїздив до Івано-Франківська з благодійним концертом на допомогу дітям з родин полеглих захисників України.

Читайте, будь ласка: "Ми проти того, щоби брат йшов на брата", – рок про війну, смерть і любов від Жадана і компанії. ФОТО, ВІДЕО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: