fbpx

Жан Рено приїхав в українські Карпати на зйомки фільму. ФОТО

Стиль життя 11:55, 25.02, 2018

Всесвітньо відомий французький актор Жан Рено приїхав до Карпат на зйомки фільму "Останній крок".

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова ДержКіно України Пилип Іллєнко.

"Мав честь особисто привітати Жана Рено з приїздом в Карпати для зйомок в українсько-французькому фільмі "Останній крок". Співпраця з зірками такого масштабу – це черговий етап розвитку нашої кіноіндустрії та свідчення довіри до рівня нашого професіоналізму з боку європейських колег. Практичне втілення слогану всіх наших міжнародних ринкових заходів", – написав Іллєнко.

"Останній крок" – це спільний проект України та Франції. З французького боку виробництво картини здійснюють компанії "EAST 35" та "SEVEN 52".

Проект цієї стрічки став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно. Режисером та автором сценарію фільму є француз Фредерік Петіжан, продюсерами – Корін Бенішу, Лоран Тальрон, Флоранс Моос, (EAST 35», "SEVEN 52"), Оліас Барко та Олег Герман ("ІСТ ВЕСТ ПРОДАКШН"). Оператором-постановником стрічки є триразовий лауреат премії "Сезар" французький кінооператор Т’єррі Арбоґаст.

Найбільш розшукуваний з-поміж анонімних найманих вбивць, Генрі насолоджується самотньою відставкою на березі маленького віддаленого озера в Канаді. Дівчина при смерті, після тяжкого нещасного випадку на мотосанях, знаходить прихисток у його шале. Чоловік, котрий усе життя вбивав, вперше рятує життя…

За словами режисера Фредеріка Петіжана, "Останній крок – це розповідь на межі психологічного трилера та фільму-ініціації, між вчорашнім та сьогоденним, де кожен елемент підкреслюється та посилюється ретроспективою. Ця розповідь виводить на сцену Генрі, героя кількох днів, що дивно сплетені між собою за допомогою ненависті та зачарованості".

Голова Держкіно Пилип Іллєнко говрив, що залучення до співпраці Жана Рено як кінозірки світового рівня, окрім перспективності власне проекту, означає ще й визнання української кіноіндустрії світовою професійною спільнотою.

У фільмі головну роль виконає Жан Рено, для якого ця стрічка стане заключною в кінокар’єрі, а також канадська акторка Сара Лінд, англійський актор Том Хоппер, американський актор Гарі Дурдан та українські актори Ігор Цишкевич, Маргарита Бурковська, Олег Карпенко та інші.

Зйомки фільму будуть проходити у Карпатах (на озері Синевир), у Києві, в Нью-Йорку та в Канаді.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: