fbpx

Матір з дітьми отруїлися чадним газом з конвектора, що його самовільно встановив батько

Суспільство 17:43, 03.02, 2018

Працівники газового господарства встановили, що причиною отруєння родини став газовий конвектор. Батько визнав, що монтував пристрій самотужки без відповідного дозволу газової служби.

КУРС писав, що 1 лютого в реанімаційне відділення Галицької центральної районної лікарні поступили мешканці приватного будинку села Комарів Галицького району з підозрою на отруєння чадним газом – двоє дорослих і троє дітей.

У помешкання потерпілих одразу прибули працівники газового господарства та міліція. Газовики провели детальне обстеження житлового будинку та вивчили документацію на газопостачання, повідомляє прес-служба "Івано-Франківськгазу". Спеціалісти з'ясували, що причиною трагедії став самовільно встановлений конвектор.
 

"Господар помешкання, батько дітей, зізнався, що близько місяця тому він самовільно встановив газовий конвектор в житловій кімнаті, а два тижні тому в даному конвекторі провів відключення автоматики безпеки та приєднав трубу подачі газу до пальника. З того часу користувався даним конвектором для обігріву приміщення", – розповів керівник Галицького відділення ПАТ "Івано-Франківськгаз" Василь Братусь.

Виведення продуктів згорання від газового конвектора проводилося через самостійно змайстровані труби з бляхи, у яких була відсутня герметичність отворів, зазначив Братусь. Внаслідок чого продукти згорання поверталися в житлове приміщення, а не виводилися назовні. Це стало причиною отруєння чадним газом чотирьох людей: матері та трьох дітей.

Наразі постраждалим, які лікуються в Обласній лікарні, встановлено легкий ступінь отруєння.

Що слід зробити, аби не допустити отруєння вкрай небезпечним чадним газом при експлуатації газових котлів? Читайте у матеріалі КУРСу: Шість порад франківських газовиків: як вберегтися від отруєння чадним газом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: