fbpx

Жодного кроку назустріч: на Богородчанщині батьки звинувачують керівника управління освіти та РДА у бездіяльності

Суспільство 11:02, 07.02, 2019

У селі Кривець, що в Богородчанському районі, 290 дітей не відвідують школу та садочок через поширення грибка та неякісну воду. Попри те, що зі скаргами в Управління освіти та РДА батьки почали звертатись ще в грудні, ситуація не вирішена і досі.

Відтак батьківська громада самотужки добивалася проведення аналізу води, мікроклімату у приміщеннях школи та утилізації книжок, які пошкодив грибок.
 
За результатами численних батьківських звернень та перевірок відповідної комісії Управління освіти відсторонило директорку Кривецького НВК Ірину Кузишин від виконання посадових обов’язків на час службового розслідування. Втім виявилося, що у школі вона працює як вчитель історії.
"Ми не розуміємо, як людина, яка зірвала навчальний процес через халатність і повністю знищила шкільне приміщення, вважається на роботі і отримує зарплату. Як директор, яка відсторонена від виконання своїх обов'язків, може з'являтися в школі як вчитель, якщо вона є основним працівником як директор. Складається враження, що Управління освіти випробовує терпіння батьків, прикриваючи директора. Вони вигороджують людину, яка допустила грибок у приміщенні, харчування дітей непиттєвою водою. І при цьому нікому нічого не повідомляла. Тепер вона спокійно з’являється на роботі як вчитель історії",  розповідає мама Юлія Портей.

Зі слів вчителів, каже Юлія, Ірина Кузишин  примушувала їх написати лист-звернення на свою підтримку. Однак вчителі не погодилися цього робити.

Відтак батьки наголошують, якщо Ірина Кузишин залишиться на посаді вчителя історії, то своїх дітей до школи не пускатимуть навіть після закінчення ремонту.
Також не поспішає Управління освіти вирішувати проблеми з водопостачанням школи та садочка. 
"Усі аналізи води проводилися за нашою ініціативою. За результатами досліджень, які робив КП "Івано-Франківськводоекотехпром", у воді знайдений аміак, нітрати, вдесятеро перевищено кількість заліза. Спеціалісти кажуть, що цю воду не очистить жоден фільтр",  розповідає мама. 
Батьки нарікають і на ситуацію з підручниками з бібліотеки, які уразив грибок. 
"Книжки з бібліотеки списані як старі, а не пошкоджені грибком. Однак згідно з протоколом ця література мала бути утилізована. Натомість  управління освіти здало книжки на макулатуру. Ще й отримало за це 2770 гривень",  розповідає пані Юлія.

Відтак наразі, кажуть батьки, невирішеними залишаються питання, за якими підручниками будуть навчатися діти та коли все-таки розпочнеться навчальний процес.

З приводу звільнення директорки НВК та медсестри, які приховували інформацію про грибок, батьки звернулися до керівництва РДА. Втім  ці особи надалі продовжують працювати.

Наразі поліція та прокуратура по Кривецькому НВК відкрили кримінальні провадження за службову недбалість, нераціональне використання коштів при будівництві школи і неякісне проведення робіт проти керівництва школи, РДА, відділу освіти та УКБ.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: