fbpx

"Жодної копійки статутних коштів не використаємо на утримання підприємства", – директор МІУК

Суспільство 15:28, 10.03, 2017

У КП "Муніципальна інвестиційна управляюча компанія" розповіли, як планують використати 45 млн грн, які міська рада планує внести у статутний капітал підприємства.

Як писав КУРС, Івано-Франківська міська рада планує збільшити статутний капітал КП "Муніципальна інвестиційна управляюча компанія" з 75 до 120 млн грн.

"З статутного фонду, поповненого міською радою, ми жодної копійки не беремо на утримання нашого підприємства. Ці гроші йдуть на співфінансування виконання ремонтів", – запевнив керівник КП "МІУК" Мирон Джус.

Головний інженер підприємства Ярослав Баб’як зазначає, що відповідно до ЗУ "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" рішення про ремонт приймають мешканці будинків, а не балансоутримувач. Тому плани щодо ремонтів досить умовні.

"На цей рік ми запланували по мережах близько 65 ремонтів. Це стосується усіх трубопровідних мереж, таких як холодне і гаряче водопостачання, каналізація, центральне опалення. Це в 65 будинках. Також запланований ремонт 5 шатрових дахів і 12  плоских, запланували виніс трьох щитових, утеплення шести будинків і брукування території близько 20 дворів. Це основні роботи",  розповів головний інженер КП "МІУК".

При цьому Баб'як зазначає, що міськрада має затвердити зміни у статуті підприємства, які дозволять виділяти кошти з міського бюджету на ремонт будинків, які не перебувають в управлінні КП "МІУК".

"Минулого року роботи були виконані більш як на 100 різних об’єктах. Найбільше зробили інженерних мереж, також зробили шість шатрових дахів, в тому числі на одному ОСББ",  розповів Ярослав Баб’як.

Нагадаємо, основною метою комунальної реформи в Івано-Франківську, за словами одного з її авторів Вадима Войтика, була заміна системи дотаційних, збиткових жеків на успішне прибуткове підприємство. Для цього у 2011 році була створене КП "ЄРЦ", яке, однак, постійно доводиться підтримувати мільйонними дотаціями з міського бюджету. Як повідомляв КУРС, у грудні 2015 року міська рада реорганізувала КП "ЄРЦ" в КП "МІУК" і подвоїла статутник підприємства – до 75 млн грн. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: