fbpx

Жодних несанкціонованих втручань: розпорядники держреєстрів заперечують звинувачення СБУ

Суспільство 18:44, 08.06, 2017

YouControl отримав відповіді від розпорядників державних реєстрів щодо фактів несанкціонованого доступу до них. Їх відповідь – жодних несанкціонованих втручань не було.

Нагадаємо, що обшуки в компанії YouControl в березні цього року проводилися на підставі звинувачення СБУ у тому, що компанія продавала на території України спеціальні технічні засоби (СТЗ), виготовлені в Російській Федерації, а також за їх допомогою здійснювала "негласне та несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем та комп’ютерних мереж державної форми власності… і вчиняла несанкціоновані дії щодо інформації Міністерства юстиції України, Державної фіскальної служби України, Державної судової адміністрації України та інших органів державної влади". При цьому СБУ не наводить жодної конкретної події збуту СТЗ російського виробництва чи факту втручання, а лише обмежилась загальними фразами. Натомість адвокатами зібрані докази, що підтверджують факти: YouControl не є імпортером жодних техзасобів з РФ (це підтверджує ДФС) і втручань в реєстри не було.

Адвокати YouControl звернулися до Державної судової адміністрації України,  ДП "Національні інформаційні системи", Державної служби статистики, Мінекономрозвитку України, Міністерства юстиції України і Вищого господарського суду України за інформацією, чи фіксували вони будь-які несанкціоновані втручання в систему. Усі розпорядники реєстрів відповіли, що в період часу з 2015 року по сьогодні такі факти не мали місця. Отже, звинувачення СБУ повністю спростоване самими розпорядниками держреєстрів.

В компанії YouControl сподіваються, що у Службі безпеки України візьмуть до уваги цей факт та припинять вигадувати неіснуючі порушення. 

YouControl – онлайн-система, яка формує досьє на кожну компанію України на основі відкритих даних, відстежує зміни в держреєстрах та візуалізує зв’язки між афілійованими особами. Компанія заснована в 2014 році. Допомагає бізнесу знаходити надійних партнерів, а ЗМІ та громадським організаціям боротись з корупцією. У межах співпраці з медіа за останній рік було надано вільний доступ понад 150 представникам, котрі провели понад 1000 розслідувань по всій Україні, постійно здійснюють моніторинг держзакупівель та аналіз декларацій.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: