fbpx

Жовнір, який після вимагання хабара розплакався і розкаявся у суді, тепер вини не визнає

Суспільство 15:50, 25.01, 2018

Івано-Франківський міський суд втретє розпочав розгляд справи екс-керівника регіонального Фонду держмайна Зіновія Жовніра, якого в 2016 році спіймали на хабарі.

Нагадаємо, Зіновія Жовніра затримали 4 жовтня 2016 року на хабарі у 20 тисяч доларів. Це був перший "транш", а всього за свої "послуги" зі зменшення оціночної вартості приміщень ДП "Коломийська паперова фабрика" Жовнір вимагав від київського підприємця 150 тисяч доларів. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом отримання хабара за ст. 368 Кримінального кодексу України. Втім, до суду справу передали за значно м'якшою ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом).

Сьогодні суддя Дмитро Руденко провів підготовче засідання. Після того, як прокурор Володимир Мельник зачитав обвинувальний акт, слово надали підсудному.

"Суть обвинувачення розумію. На даний момент показання не даватиму. Винним себе не вважаю", – заявив Жовнір.

Як писав КУРС, справу Жовніра у 2016 році почав розглядати суддя Володимир Попович. Тоді обвинувачений у суді визнав свою вину, розплакався і розкаявся.

"Я дійсно обіцяв поклопотати перед керівництвом Фонду держмайна щодо зміни процедури продажу фабрики, але не мав на це повноважень, – заявляв підсудний. — Чистосердечно визнаю свою вину, в життю з моєї сторони такого більше не буде".

Коли в судді Поповича закінчилися повноваження, Жовніра почав судити Лев Кишакевич. Тоді підсудний вдруге зізнався, що вимагав 150 тисяч доларів у підприємця. Через те, що Кишакевич став суддею нового Верховного Суду України, справу Жовніра передали до судді Дмитра Руденка.

У третього судді Жовнір раптом передумав визнавати вину. Сьогодні суд визначив порядок розгляду справи: заслухати свідків, оглянути речові докази, дослідити аудіо- й відеодокази, дослідити документи, допитати обвинуваченого, а після цього перейти до дебатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: