fbpx

Обвинуваченого в отриманні хабара Жовніра взяли під варту й призначили заставу у 4 мільйони гривень

Суспільство 21:25, 05.10, 2016

Начальника регіонального відділення Фонду державного майна України в Івано-Франківській області Зіновія Жовніра, якого затримали на отриманні хабара у розмірі 20 тисяч доларів, можуть випустити під заставу в 4 млн 334 грн.

Сьогодні в Івано-Франківський міський суд доставили Зіновія Жовніра для обрання міри запобіжного заходу.

Захисник Жовніра Олександр Давидов подав клопотання про відвід усіх прокурорів. Доки суд розглядав клопотання, підсудному стало погано, приїхала швидка допомога. За той час, доки медики оглядали обвинуваченого, суд відхилив клопотання його захисників.

Відтак прокуратура подала клопотання про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 4 млн 550 грн.

Більш як за п’ять годин після того, як Жовніра привезли до суду, суд виніс ухвалу про запобіжний захід у вигляді тримання його під вартою до 3 грудня з правом внесення застави у розмірі 4 млн 334 грн.

Якщо обвинувачений не заплатить заставу, то перебуватиме під вартою в установі виконання покарань №12 (СІЗО).

Як писав КУРС, вчора Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою Західного регіону та обласною прокуратурою затримали на хабарі начальника регіонального відділення Фонду держмайна України в Івано-Франківській області Зіновія Жовніра. Його затримали під час одержання частини хабара у 20 тисяч доларів від посередника.

Начальник регіонального відділення Фонду державного майна України в Івано-Франківській області вимагав 150 тисяч доларів хабара за зменшення оціночної вартості приміщень ДП "Коломийська паперова фабрика". Після затримання Жовніра правоохоронці перевіряють інші факти продажу держмайна в області, вартість якого значно занизили перед торгами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: