fbpx

Журналіст КУРСу презентував соціальний ролик про жертв п'яних водіїв. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 17:20, 13.07, 2017

Соціальний відеоролик, покликаний звернути увагу на історії звичайних людей, які потрапляють у ДТП, скоєні нетверезими водіями, презентував сьогодні журналіст КУРСу Юрій Паливода.

В Івано-Франківській області за останніх півроку за участю нетверезих водіїв сталося 86 ДТП, загинуло шість людей та 81 – травмована. 

Юрій Паливода зазначає, що ідея акцентувати у соціальному ролику на життєвих історіях людей, які стали жертвами ДТП, прийшла після прочитання статті в місцевій газеті "Репортер" "Дорога п'яних не терпить". Зняв ролик оператор Володимир Козубський.

"Мета ролика – привернути увагу людей, щоб не пили за кермом. Зараз це вже якась пошесть. Щодня в новинах ми бачимо ДТП, і кожен третій водій-винуватець був п'яним. Це нахабство і безвідповідальність", – каже Юрій.

Начальник патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець, який взяв участь у презентації, наголосив, що п'яні водії – величезна проблема, і патрульні роблять усе залежне від них, аби боротися з цим. До відповідальності за нетверезе водіння притягують і чиновників, і суддів – усіх, незалежно від посади і статусу. З дня початку роботи патрульної поліції в Івано-Франківську вже зафіксовано понад 1600 випадків, коли за кермом зупиняли п'яних водіїв.

"Моя думка як керівника і простого громадянина – за порушення має бути і кримінальна відповідальність. Люди відчули безкарність, і як би ми не працювали, вони все одно собі це дозволяють", – зауважує Дмитро Міхалець.

Нагадаємо, що перший штраф за п'яне водіння – 10 200 гривень. 

Ролик знімався протягом двох днів. У ньому зіграли професійні актори. Усі учасники зйомок працювали безкоштовно. А для ключової сцени патрульні допомогли перекрити частину дороги на розі вулиць Мельника та Сахарова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: