fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Жителі Верховинського і Калуського районів досі не можуть підписувати електронні декларації з лікарями

Жителі Верховинського і Калуського районів досі не можуть підписувати електронні декларації з лікарями

Здоров'я 11:38, 24.04, 2018

На колегії облдержадміністрації заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк доповів про хід реалізації в області національної кампанії "Лікар для кожної сім’ї".

Ігор Пасічняк зазначив, що до 1 липня медзаклади Прикарпаття мають пройти автономізацію. Заклади мають змінити свої статути і створити комунальні підприємства. Пасічняк нагадав, що кожен педіатр має право підписати декларації з 900 дітьми, сімейні лікарі – з 1800 пацієнтами, терапевти – з 2000.

208 закладів області надають первинну медичну допомогу і мають перейти на нову систему. 833 лікарі в області мають почати кампанію з підписання декларацій. Більш як 24 тисячі декларацій вже підписано в області станом на 24 квітня.

"З 9 квітня показники підписання декларацій відслідковуються онлайн. Динаміка спостерігається непогана", – сказав Пасічняк.

За його словами, наразі 343 лікарі працюють і зареєстровані в електронній системі, а це лише 41% від усіх лікарів. Це пов’язано з тим, що не всі установи зареєстровані в медичній інформаційній системі.

"Це загальнообласна тенденція, і по всій Україні приблизно однакові відсотки", – каже Пасічняк.

За його словами, зовсім не готові і не представлені в онлайн-системі Верховинський і Калуський райони. Причиною є їх технічна неготовність.

"Потрібен комп’ютер, принтер, модем – і все. Це не є такі великі витрати для закладу", – сказав Пасічняк.

Він сказав, що бесіди з головними лікарями проводилися неодноразово, однак результатів не дали. Голова ОДА Олег Гончарук нагадав, що це є вимогою нового закону України і медзаклади повинні її виконати.

"Звичайно, що є об’єктивні пояснення тих показників, які ми маємо. Але є суб’єктивні причини – це знову ж таки недопрацювання голів райдержадміністрацій", – заявив Гончарук.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: