fbpx

Зі смаком : як прожити осінні вихідні у Франківську

Стиль життя 08:10, 03.11, 2018

Ці вихідні у Франківську – "дорослі". Ловіть ідеї, як можна цікаво прожити наступні два дні – реалізувати свої бажання, познайомитися з цікавими людьми, відкрити нові смаки і навіть країни. А кого магнітом тягнуть гори – бо ж їхня присутність у Франківську незаперечна, – є можливість стрибнути у вихор автентичної гуцулочки та під троїсті музики.

Вийти на сцену

Акторські курси: набір дорослих (16+)  – у Франківську Театр-студія ГРОТЕСК влаштовує заняття для тих, хто мріє про сцену. Про будь-яку сцену – від власної кухні чи офісу до справжніх театральних проектів.

1

Курси акторської майстерності будуть тривати 4 тижні. 
У програмі: 
– 40 годин навчання;
– акторська майстерність;
– вокал;
– сценпластика; 
– робота зі страхом сцени; 
– зняття "затисків".

У кінці курсу учасники отримують портфоліо актора, документ про закінчення курсу і найголовніше – повноцінний виступ на сцені.

Початок сьогодні, 3 листопада, об 11.00. Зголошуватися за тел. 0992029654, 0987907061.

Познайомитися з контррозвідником "Бандерасом"

Якщо не вийшло побачити воєнний детектив "Позивний Бандерас", то сьогодні, в суботу, 3 листопада, є можливість компенсувати це. У книгарні "Є" – презентація книги "Позивний Бандерас", яку веде відомий франківський письменник, майстер гострого і дратівливого слова Володимир Єшкілєв.

2

Книжка, за якою зробили фільм, – про теперішню українсько-російську війну на Донбасі. Написана очевидцем тих подій за реальною історією.

Щоденники нацгвардійця Сергія Башкова з позивним "Індіанець" та розповіді воїнів АТО покладено в основу роману. Дія військового детективу розгортається восени 2014 року. Розвідники, на чолі з капітаном Антоном Саєнком (позивний "Бандерас"), намагаються запобігти диверсії та знешкодити російського підривника. Драматизму подіям додають: місце дії – все розгортається поблизу рідного села Бандераса, кохання та зрада.

Початок о 18.00. Книгарня "Є", що на "стометрівці". Вхід вільний.

3

Історія відразу привернула увагу кінематографістів. Прем'єра фільму "Позивний "Бандерас"" режисера Zaza Buadze (відомого за фільмом "Червоний") відбулась 11 жовтня. У Франківськ представляти стрічку приїжджала знімальна група. На КУРСі в проекті #Йод відбулася зустріч із Зазою Буадзе – відео тут.

Рвонути на гуцульський дансинг

Сьогодні, 3 листопада, у суботу, варто бути у Верховині. "Осінній вечір танців" у вільному просторі "Думка" поєднають із традиційною музикою. Неперевершено драйвові гуцульські музики поведуть у танок всіх, хто вирішить і вирушить до гір.

4

"Набуваймоси, поки молоді! Приходіт данцувати! Будемо вам грати. Майданчик до танцю надає Вільний простір "Думка". Без вікових обмежень", – кличуть організатори.

Початок о 17.00. Верховина, вул. Жаб'євська, 48. Вхід вільний.

Повернутися у дитинство

Вечір настільних ігор пропонує франківський простір "Вдома". Відтепер кожної неділі буде можливість пограти в улюблені ігри з друзями або з новими знайомими в майже домашній атмосфері. Організатори кажуть, що для гостроти відчуттів можна прихопити тапочки або домашній халат. 

5
Можна приносити свої настільні ігри. Пам'ятаєте "Монополію", яка на початку 1990-х була чи не в кожному домі? А у просторі "Вдома" тепер є: "Уно", "Dixit", "Вибухові кошенята", "Саботер", "Dobble", "Эрудит", "Хто я", "Суперферма", "Story cubes" і класика: карти, доміно, реверсі.

Вартість участі символічна – 30 грн, в неї включені чай та кава. А при бажанні можна прихопити будь-який інший напій, звісно, безалкогольний. Реєстрація обов'язкова.

Початок о 18.00. Простір "Вдома" – вхід з Бачинського, на домофоні набирати 13.

Засмакувати Шотландію

У неділю, 4 листопада, принаймні одне місце у Франківську перетвориться на шотландське. Гастровечір "Шотландія" влаштовує ресторан "ШефКлуб".

6

У гастрономічну подорож запрошує відомий франківський кухар, учасник телешоу "Пекельна Кухня" Дарвін Седеньо. Для учасників перенесення готують сет з 4 страв та десерту в супроводі шотландського віскі.

Вартість дегустаційного сету 450 грн. Зареєструватися можна за посиланням. 

Резерв столика за номером 067 881 67 67. Початок о 19.00. Франківськ, Чорновола, 47.

7

Більше і про "шотландську вечірку" і про те, як еквадорець Дарвін Седеньо готує страви та сполучає смаки, дивіться на КУРСі. В проекті #Йод балакали про країни, традиції і кухні.

Спеціальне дитяче меню

А якщо хочеться побути з дітками?

8

З дітьми КУРС радить сходити в кіно – у кінотеатрах міста йдуть сімейні комедії та мультфільми – чи у "Бастіон" – на традиційні майстер-класи з малювання, скульптури та хенд-мейду, про це ми багато писали тут.

А в парку ще працюють атракціони – каруселі і "веселі гірки" зупиняться на зиму 15 листопада.

Смачних, теплих і цікавих вихідних!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: