fbpx

Зміни в концепції розвитку автодоріг Прикарпаття забезпечать капітальний ремонт замість ямкового

Суспільство 16:59, 10.07, 2018

Зміни до "Концепції розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Івано-Франківської області на 2018-2020 роки" схвалила постійна депутатська комісія з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства обласної ради.

Концепцію представив на затвердження комісії начальник Департаменту будівництва, ЖКГ, містобудування та архітектури ОДА Володимир Рачкевич. Необхідність прийняття змін до документа, який визначає комплекс робіт з ремонту та утримання доріг місцевого значення на Прикарпатті, зумовила позиція громад області – люди масово відмовляються від ямкового ремонту доріг і вимагають капітального. 

"Головна причина змін – додати слово "капітальний", що дасть змогу застосувати код "капітальні вкладення" і провести тендери на капітальний ремонт доріг місцевого значення, – пояснив Рачкевич. – Якщо ми зробимо це тепер, то зможемо стартувати з роботами вже з весни 2019 року". 

Загалом до Концепції пропонувалися три зміни: внести визначення "капітальний ремонт", що дасть змогу проводити поточний і капітальний ремонт автошляхів; передбачити ремонт комунальних вулиць до визначних місць краю та додати до чинного перелік доріг, які підпадають під визначення "місцевих загального користування", а отже, будуть включені у фінансування в наступні два роки. 

Депутати одноголосно ухвалили Концепцію зі змінами. 

Планують, що регіональний дорожній фонд матиме наповнення 277 млн грн щороку. 

Три відсотки суми залишать у так званому "резерві" – для оперативних аварійних робіт. "Десь повінь змила дорогу і населений пункт залишається відрізаним, десь міст упав", – проілюстрував, на що будуть спрямовані кошти резерву, Рачковський. 

Депутати внесли в Концепцію норму, щоби з приводу "резервних" видатків Департамент складав окремий звіт на сесії облради. 

Також обранці змінили розподіл фінансування доріг. 

Замість 40% залишили 35%, замість 18% – 15%, відтак замість 5% передбачили 14%. 

В контексті затвердження Концепції депутатська комісія заслухала звіт САД з ремонту та утримання прикарпатських доріг місцевого значення у першому півріччі цього року

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: