fbpx

Зміцнити тіло й дух та поринути в іноземні культури – як провести сонячний вікенд у Франківську

Стиль життя 07:55, 04.08, 2018

Ось і дочекалися справжнього спекотного та сонячного літа. Саме на цих вихідних можна ризикнути та навіть трохи вийти за межі любого міста. Хоча й у Франківську нудьгувати не доведеться. Обирайте відпочинок для душі.

Зміцнити духовність

4-5 серпня 2018 року в селі Крилос Галицього району відбудеться Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої, яку очолить Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава і Отець УГКЦ. Цьогорічна проща присвячена Року Божого Слова в Україні та 1030-річчю хрещення Русі-України.

Вже у ці хвилини розпочнуться Святі літургії у храмах Франківська, Калуша та Бурштина. Після цього з усіх міст стартує піша проща до Крилоса.

1

Де: с. Крилос, Галицький район.

Коли: 16:00 у Крилосі розпочнеться реєстрація паломників.

Ціна: безкоштовно.

 

Заспокоїти тіло

Два дні можна попрактикувати Аштанга йогу. Заняття проводитиме викладачка зі Львова Оксана Таран.

Після 10 років досвіду різних напрямків йоги знайшла для себе найефективніший та робочий інструмент для самовдосконалення, здорового самопочуття та внутрішнього спокою. Нещодавно повернулася з Майсору (Індія), де навчалася в Інституті Аштанга йоги в самому епіцентрі цього напрямку, з Гуру Сарасваті. З радістю поділиться, чим ефективна ця йога, як відбувається навчання в Індії та усім своїм досвідом за довгі роки практики.

2

Учасникам пропонується лед клас  повна перша серія Аштанга йоги, під рахунок вчителя, теоретична лекція на тему "Регулярність, поступовість та коректність в практиці", Майсор клас  самостійна практика під наглядом інструктора, що править та допомагає в ключових асанах, та індивідуальні практики.

Де: Ваша студія YoGi, вул. Б. Лепкого, 20б.

Коли: 4 та 5 серпня з 10 години.

Ціна: заповнити реєстраційну форму за посиланням >> та оплатити 450 грн за два дні, або 350 грн за день, або 250 грн за один майстер-клас чи воркшоп, індивідуальне заняття – 400 грн. Оплата на картку Приватбанку номер 5168 7551 0796 4062 Хома Л. М. Деталі за тел. 050 040 32 36, 098 958 85 53

 

Пізнати іноземні культури та кухню

Цими вихідними в Івано-Франківську відбудеться традиційний фестиваль культур "Global Village". Він стане ювілейним – десятим. Просто неба усі охочі зможуть скуштувати національні страви, поспілкуватися з іноземцями та пізнати їхні етнічні традиції. Крім цього, у програму входять конкурси із розіграшами призів.

Свої культури презентуватимуть гості з восьми країн світу.

3

Де: Вічевий майдан.

Коли: 4 та 5 серпня з 16 год.

Ціна: безкоштовно

 

Поїхати на "Віадук"

Фестиваль "Віадук. Арка, яка об’єднує покоління" проходитиме два дні в селищі Ворохта Івано-Франківської області. Окрім презентації нового муралу, який прикрасив опори старовинного австрійського віадука, цього року гостей фестивалю чекає велика концертна програма, майстер-класи, ярмарок та покази гуцульського етнічного одягу.

Фестиваль розпочнеться в суботу спортивними змаганнями та гуцульськими забавами. В цей же день відбудеться презентація муралу на мосту "Віадук".

Це вже не перший мурал на опорах віадука. До торішнього фестивалю івано-франківські художники Юрій і Марта Пітчуки розписали опори австрійського віадука зображеннями гуцулів, тварин і картин природи.

4

Де: с-ще Ворохта, Яремчанська міськрада.

Коли: 4 та 5 серпня

Ціна: безкоштовно

 

Сонце та річка

Нарешті можна і позасмагати, і, можливо, покупатися. Є у нас облаштований пляж на міському озері. Та й на берегах річок є чимало місць для відпочинку.

5

На Бистрицях будьте обачні. Наслідки негоди ще можуть даватися взнаки – вода може бути каламутна. Тож купатися чи ні – вирішуйте самі.

Не забудьте запастися кремом для засмаги та питною водою.

І взагалі цей час найкраще провести з рідними чи друзями.

КУРС бажає гарних вихідних!

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: